Hlavní obsah

VIDEO: Plzeň porazila Mladou Boleslav gólem v nastavení

PLZEŇ

Až v posledních sekundách nastavení po trestném kopu Horvátha a líznutí exboleslavského Ševinského, nasměroval Rolko hlavou míč do vlastní branky a daroval Plzni v 8. kole tři cenné body. „Musím pochválit hráče, že věřili do poslední chvíle, kdy se k nám přiklonilo i štěstí. Mohli jsme ale rozhodnout už v první půli,“ přiznal kouč domácích Pavel Vrba.

Článek

První šanci měli domácí, když Horváth prostrčil míč na Střihavku, jeho průnik zastavil gólman Šeda skluzem pod nohy a Horváth mu z penalty nedal šanci. Mladoboleslavský gólman se však vyznamenal při pěti slibných akcích a střelách Plzně, volajících po gólu.

Boleslav připomínala „stopětku“, jedoucí se zataženou ruční brzdou. Zdálo se až neuvěřitelné, že Plzeň nedokázala nemohoucnost hostí potrestat. Šeda však dál čaroval. A tak přišel trest. Dlouhý Djalovičův míč z levé strany našel Kuliče a ten špičkou kopačky poslal balón do sítě.

Plzeň měla další šanci hned po změně stran, ale Limberský opět Šedu neprostřelil. Hosté začali zlobit a Daněk se musel pořádně natáhnout po ráně Fabiána. Rajnochův trestný kop vyhlavičkoval z brány Limberský. V závěru přišli o Fabiána, který během šesti minut viděl dvakrát žlutou kartu. O výsledku rozhodly poslední sekundy nastavení a nešťastná teč Rolka.

„Zápas rozhodlo vyloučení Fabiána. Před penaltou to hráč udělal chytře, Šeda mu nešel na nohy. I v deseti jsme měli bod udržet,“ posteskl si trenér hostí Dušan Uhrin ml.

FC Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:1)
Branky: 9. Horváth z pen., 90.+2 vlastní Rolko - 42. Kulič. Rozhodčí: Kocián - Jiřík, Štěrba. ŽK: Rajtoral, Hájovský, Bakoš - Šeda, Lemessa, Opiela, Fabián, Rajnoch, Mendy. ČK: 76. Fabián. Diváci: 3465.
Plzeň: Daněk - Ševinský, Hájovský, Navrátil (52. Bakoš), Limberský - Rajtoral (64. Jiráček), Kolář, Rada, Horváth, Petržela - Střihavka (83. Mlika). Trenér: Vrba.
Mladá Boleslav: Šeda - Kúdela, Janíček, Rolko, Djalovič - Mendy, Rajnoch, Sylvestre (46. Opiela), Táborský (40. Fabián) - Kulič, Lemessa. Trenér: D. Uhrin ml.

Reklama

Související témata: