Hlavní obsah

Kladno vyloupilo Olomouc, střížkovští Bohemians porazili Příbram

PRAHA

Fotbalisté Kladna navázali v 8. kole na výhru proti Brnu, když tentokrát vyhráli v Olmouci 2:1. Hanáci čekají na vítězství již dlouhých sedm zápasů. Hráči Bohemians Praha se odpoutali od poslední příčky tabulky, neboť v neděli na Strahově porazili Příbram 1:0. Právě na dno spadly České Budějovice, které domá hrály se Slováckem bez branek.

Článek

Kladno v úvodních šesti kolech nepoznalo radost z výhry, až v tom sedmém doma porazilo Brno. Právě na poslední výsledek chtěli Středočeši navázat i na půdě dvanácté Olomouce, kde šli do vedení už v 6. minutě. Domácí brankář Drobisz si z vlastní svatyně vyšel dál, než bylo záhodno, což kladenský Procházka ztrestal střelou z půlky hřiště!

Hostům bylo na Hané ještě veseleji po třech minutách druhé půle. Na hranici šestnáctky totiž napřáhl Holub, a jehož tečovaná střela skončila pod břevnem olomoucké brány. Domácí se gólově prosadili díky Bajerovi jen jednou, což znamená, že Sigma čeká na vítězství už sedm zápasů od prvního kola, kdy porazila Bohemians Praha.

To v Českých Budějovicích bili před zápasem proti Slovácku na poplach. Jihočeši po sedmi zápasech okupovali předposlední příčku se ziskem čtyř bodů, což podle domácího kouče Pavla Tobiáše mobilizovalo na jihu Čech úplně všechno. Ani to ovšem nevedlo k tomu, aby se diváci ve vzájemném utkání dočkali gólu. Když se netrefil ani nikdo z hostujících hráčů, skončilo utkání bez branek a České Budějovice spadly na samé dno tabulky.

Klokani z Teplic s prázdnou 

Teplice byly po sobotní výhře Jablonce nad Libercem sesazeni z první příčky tabulky, s čímž se nechtěli před duelem proti Bohemians 1905 rozhodně smířit. Jediná gólová situace se na Stinadlech zrodila v 78. minutě. Naneštěstí pro Klokany spadl míč do jejich sítě, když vršovický brankář Sňozík Marešův pokus ještě vykryl, na dorážku Smejkala už ale defenziva hostů zareagovat nedokázala. Ještě v 57. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Jiří Rychlík.

Příjemné překvapení podzimu tým Příbrami zavítal v neděli na Strahov, kde se střížkovskými Bohemians Praha prohrával po pětatřiceti minutách zápasu. Domácí Zoubek točil míč z rohu přímo do brány, kde mu v cestě za brankovou čáru pomohl Macháček. Středočeši se po zbytek utkání na odpověď nezmohli, a tak se střížkovský klub po výhře 1:0 odlepil ode dna tabulky.

Program 8. kola
Sobota
Plzeň - Ml. Boleslav 2:1 (1:1)on-line
Jablonec - Liberec 2:1 (1:1)on-line
Neděle
Olomouc - Kladno 1:2 (0:1)on-line
Branky: 77. Bajer - 6. Procházka, 48. Holub.
Teplice - Bohemians 1905 1:0 (0:0)on-line
Branka: 78. Smejkal
Bohemians Praha - Příbram 1:0 (1:0)on-line
Branka: 35. Macháček
Budějovice - Slovácko 0:0on-line
Pondělí
17:30 Slavia - Ostravaon-line
19:30 Brno - Spartaon-line

Reklama