Hlavní obsah

Teplický Verbíř ovládl derby s Libercem

Fotbalový záložník Teplic Pavel Verbíř byl ústřední postavou zápasu s Libercem. Nahrál na oba góly vítězného celku, předvedl pár pohledných akcí a při střídání deset minut před koncem sklidil aplaus tribun.

Foto: Josef Pešout, Právo

Pavel Verbíř

Článek

Jaké je vaše hodnocení severočeského derby?

Myslím, že je to příjemné ohlédnutí. Vyhráli jsme důležité utkání po velmi dobrém výkonu. Potvrdili jsme to, co jsme chtěli. Tedy udržet se nahoře v tabulce. Vytvořili jsme si docela dost šancí, abychom zvýraznili vítězství. Ale musím říci, že v úvodu jsme přečkali dvě jasné příležitosti Liberce. Pak jsme ale dali dva hezké góly. Dostali jsme se do slibného náskoku a uklidnili jsme se. Jsme rádi, že jsme udrželi nulu na kontě obdržených gólů.

Kde jste viděl klíčový okamžik zápasu?

Určitě to byl gól na 2:0 těsně před přestávkou. Hlavně, že jsme předtím nepustili Liberec do vedení.

Kromě dvou gólových přihrávek jste nastřelil i tyčku...

Těch nahrávek si cením, ale spokojen nemůže být fotbalista nikdy. Trochu mě mrzí, že jsem nedal gól. Při té tyčce mi scházely centimetry.

Tým má potíže se sestavou, ale na výkonech to není znát...

Někteří hráči jsou zranění a musí nastupovat jiní, kteří čekali na příležitost. Je jenom dobře, že trenér má kam sáhnout.

Za necelých šest týdnů vám bude sedmatřicet let. Jak se cítíte?

Často se říká, že fotbalista po třicítce je starý. Snažím se dokazovat, že i v mém věku se dá hrát první liga na dobré úrovni. Vyhýbají se mi vážnější zranění. Ani si nevzpomenu, kdy jsem naposledy vynechal trénink.

Před deseti lety byly Teplice v lize druhé, což pamatujete z vlastní zkušenosti. Dá se porovnat současná atmosféra v mužstvu s tou z minulosti?

Bojujeme nadoraz, což je společné. Škoda jen, že nynější zápasy nemají lepší kulisu, protože moc nechodí diváci. Proti Liberci je asi odradil televizní přenos.

Reklama

Související témata: