Hlavní obsah

VIDEO: Jablonec zdolal Mladou Boleslav 1:0 a dál vede tabulku o bod

JABLONEC NAD NISOU

Jablonečtí fotbalisté nechali Teplice v čele ligové tabulky jen jeden den. V nedělním utkání 10. kola porazili Mladou Boleslav 1:0 gólem bosenského záložníka Haurdiče a znovu vedou o bod před svým severočeským konkurentem. Středočeši nevyhráli už pošesté v řadě.

Foto: Petr Horník, Právo

David Lafata oslavuje svůj gól do sítě Liberce

Článek

„Vypracovali jsme si více příležitostí a vítězství je zasloužené. Byli jsme agresivnější ve středu pole,“ shrnul duel jablonecký trenér František Komňacký.

Po deseti minutách hry předvedli domácí parádní akci, kterou T. Čížek zakončoval střelou těsně mimo. Vzápětí pálil z otočky Lafata a Šeda vyrazil míč na roh. V 19. min. utekl po pravé straně hostující Lemessa, po jehož přihrávce Kuličovu ránu zneškodnil Špit. Blízko ke skórování měl agilní T. Čížek, který z trestného kopu z hranice šestnáctky nastřelil břevno. A chvíli na to jeho další pokus odvrátili boleslavští obránci z brankové čáry. Ještě před přestávkou se ale domácí dočkali vedoucího gólu. Po Lafatově ideální přihrávce se rána Haurdiče odrazila od břevna do sítě.

Hosté ve snaze o vyrovnání po pauze zvýšili bojovnost a nebezpečně zahrozil Kulič, jehož střelu Špit vyrazil na roh. Pak si ale vytvářeli šance domácí. Drsek hlavičkoval vedle a dvě Loučkovy střely postrádaly přesnost. V 79. min. běželi tři jablonečtí hráči na jediného obránce, ale akci překombinovali.

„Scházel nám větší důraz v koncovce, což nás provází celý podzim,“ posteskl si boleslavský kouč Dušan Uhrin mladší.

FK Baumit Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:0 (1:0)
Branka: 39. Haurdič. Rozhodčí: Kocourek - Hosjík, Kovařík. ŽK: Jablonský, Vukovič - Kúdela, Procházka, Kulič, Rolko, Opiela. Diváci: 4563.
Jablonec: Špit - Zábojník, Huber (77. Krejčí), Drsek, Jablonský - Haurdič (85. Kovařík), Pavlík, Loučka, Čížek - Jarolím - Lafata (90. Vukovič). Trenér: Komňacký.
Mladá Boleslav: Šeda - Kúdela, Rajnoch, Rolko, Djalovič - Mendy (68. Kalina), Procházka ((79. Sylvestre), Opiela, Kysela - Lemessa (72. Táborský), Kulič. Trenér: Uhrin.

Reklama

Související témata: