Hlavní obsah

Jablonecký Čížek si vychutnal úspěšný návrat

JABLONEC

Úspěšnou obnovenou premiéru v české lize a v jabloneckém dresu prožil fotbalový záložník Tomáš Čížek, který se vrátil z ruského Vladikavkazu. Bojovným výkonem přispěl k vítězství nad Boleslaví. „Vyhráli jsme, takže mám příjemné pocity. Bylo to těžké utkání, v němž rozhodl jediný gól. Hosté nehráli špatně a bylo vidět, že nutně potřebují body,“ líčil 30letý středopolař.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Pavlík (vlevo) z Jablonce v souboji s Lukášem Opielou z Mladé Boleslavi.

Článek

I jeho zásluhou se Jablonec udržel v čele tabulky. „Město tím žije, i když návštěva na zápase nebyla nijak výjimečná. Kéž bychom nahoře vydrželi co nejdéle,“ pousmál se Čížek, jenž si v záloze porozuměl s Jarolímem. „Je to tvořivý hráč do kombinace, což mi vyhovuje,“ pravil jablonecký záložník.

Marek Jarolím si po vítězství oddechl: „Chtěli jsme to zvládnout a to se povedlo. S Tomášem Čížkem si můžeme narazit balón, takže jeho příchod jsem přivítal. A velmi dobře po zranění zahrál Luboš Loučka. V kabině jsme si trošku zakřičeli nad vítězstvím. V týmu je pohoda, která se snad přenese i do dalšího období.“

Je šance, že jablonecká euforie bude pokračovat i dál? „Budeme se snažit. Ukázali jsme si, že se můžeme měřit s každým. A chceme se držet nahoře, i když je pořád co zlepšovat. Ve fotbale se může stát všechno a snad si soupeři z popředí tabulky uvědomují, že se s námi musejí počítat,“ dodal Jarolím.

Zklamaní z porážky byli mladoboleslavští hráči. „Zápas byl o jediném gólu. Nakonec rozhodla individuální chyba,“ tvrdil stoper Jan Rajnoch. „Měli jsme odkopnout míč, ale darovali jsme ho soupeři, který prakticky střílel do prázdné branky. Nebýt toho, tak jsme mohli i vyhrát. Ale pořád se to opakuje a každý z nás si musí sáhnout do svědomí. Musíme si rozebrat, jestli vůbec chceme takhle pokračovat,“ zlobil se.

Zmírňuje porážku fakt, že Boleslav prohrála s vedoucím týmem ligy? „To ne. V lize může vyhrát každý s každým. Jablonec jde štěstí naproti a to je to, co nám chybí,“ dodal hráč Středočechů.

Reklama