Hlavní obsah

VIDEO: Naumov se vrátil do slávistické sestavy a dvěma góly zařídil výhru

KLADNO

Prozíravý byl tah slávistického kouče Jarolíma, když před zápasem v Kladně vrátil téměř po měsíci do sestavy makedonského kanonýra Naumova. Ten se mu totiž odměnil prvními dvěma góly v sešívaném dresu, díky nimž si Pražané ze zápasu, ve kterém sice nebyli lepším, zato však střelecky produktivnějším týmem, odvezli výhru a cenné tři body.

Foto: Milan Malíček, Právo

Naumov se vrátil do slávistické sestavy a zařídil na Kladně vítězství Pražanů.

Článek

Reprízu jarní blamáže, kterou si tolik zkomplikovali cestu za mistrovskou obhajobou,  tentokrát Pražané nepřipustili. Jednak proto, že trenér Jarolím opět zamíchal se sestavou, v níž se tentokrát hned od první minuty objevili lotyšský gólman Romanovs, záložník Trapp a makedonský útočník Naumov, hlavně však proto, že už v úvodu přežili obrovskou kladenskou příležitost. Hlavička Strnada totiž po bravurním zákroku Romanovse olízla břevno, takže hosté nejhorší chvíli přečkali a za pět minut z první pořádné akce sami udeřili. Na Hlouškův centr si naběhl hlavičkující Naumov a kladenský Pavlík byl bez šance. "Ale hlavně proto, že jsem zaváhal a při vybíhání zazmatkoval. Zůstat na čáře, spadl by mi balón do náruče. Byl to můj gól, který další průběh utkání ovlivnil,"přiznával Roman Pavlík.

Slavii, která přijela bez zraněného Šmicera, jenž si v sobotu na tréninku zhmoždil stehenní sval, i bez nové akvizice Skácela, jehož transfer karta ze Southamptonu zatím do Prahy nedorazila, vedla. A i když hráli domácí až překvapivě otevřeně a útočně, vedení s přehledem držela, neboť protivníka do nebezpečnější příležitosti vůbec nepustila. "Nechávali jsme Kladno hrát a vsadili na obranný blok a rychlé výpady. Taktika nám vyšla," glosoval hru svého týmu Jarolím.

Ani po půli se servírovaný fotbal nezměnil...Kladno pokračovalo v otevřené partii, vytvořilo si mírnou převahu, ale Romanovse v bráně Pražanů vážněji neohrozilo. Slavia totiž vycházela z dobře organizované obrany, která tentokrát chybu neudělala a s platonickou ofenzivou domácích si celkem snadno poradila. V útoku však byli Jarolímovi svěřenci neškodní až hrůza... Jediné nebezpečí představovaly dva pokusy Belaida z trestných kopů, s nimiž si ovšem Pavlík věděl celkem snadno rady.

Až dvanáct minut před koncem napálil střídající Grajciar balón do skrumáže v kladenské šestnáctce, Naumov se ve vzniklém strkanici orientoval nejlepe a druhou brankou se odměnil trenérovi Jarolímovi za důvěru, kterou téměř po měsíci zase dostal.

Zápas se tak už mohl dohrávat v klidu, který ovšem narušilo zranění gólmana Romanovse. Ten totiž po střetu s domácím Šilhanem zůstal ležet vedle brány, pomoc lékařů nestačila a on musel s tržnými ránami na hlavě a podezřením na zhmožděnou krční páteř sanitkou na vyšetření do střešovické nemocnice. "Snad to nebude vážné. Vedl si v bráně velice dobře," doufal slávistický kouč Jarolím, že Romanovs bude pro další zápasy v pořádku.

Místo lotyšského brankáře šel na devět nastavovaných minut do brány Vaniak, který čisté konto udržel, neboť Kladno už rezignovalo.

Kladno - Slavia 0:2 (0:2)
Branky: 13. a 78. Naumov 2. Rozhodčí: Bílek - Pelikán, Peřina. ŽK: Gross, Szabo, Šilhan - Čelůstka. Diváků: 2680.
Kladno: Pavlík - Mráz, Gross, Procházka, Hajník - Bartoš, Strnad (76. Cigánek), Szabo, Zoubele - Klinka (72. Holub), Tatanašvili (61. Šilhan). Trenér Hřídel.
Slavia: Romanovs (90. Vaniak) - Krajčík, Suchý, Vomáčka, Čelůstka - Janda, Trapp, Belaid (66. Grajciar), Hloušek - Šenkeřík (77. Vlček), Naumov. Trenér Jarolím.

Reklama

Související témata: