Hlavní obsah

Fotbalisté Teplic pokračují na vítězné vlně, nezaváhal ani Jablonec

PRAHA

Fotbalisté Teplic vedou Gambrinus ligu i po 12. kole, když vyhráli v Kladně 2:0. Tři body pro druhý Jablonec zachránil Huber pět minut před koncem v duelu proti proti Bohemians Praha. Liberec vyhrál na hřišti Bohemians 1905 1:0, Olomouc si poradila s Budějovicemi 2:0 a Boleslav zvítězila nad Slováckem 3:2. V sobotu selhala Slavia v Příbrami 0:1, Sparta remizovala s Baníkem Ostrava 1:1.

Článek

V první půli šlágru kola nejdříve zahrozil Baník, na konci Strnadovy šance však byl pohotový Blažek. Pak se musel předvést i druhý z gólmanů, ostravský Baránek, který zastavil střelu Kucky a později i hlavičku Hubníka. Ve druhé půli nejdříve neproměnil svou šanci Lička, ale Tchuř o chvíli později už síť rozvlnil. Baník se ovšem radoval z vedení necelé dvě minuty, poté Wilfried vybojoval pokutový kop, který proměnil Žofčák. Příležitost rozhodnout zápas měli také ostravští Varadi a Lička či sparťan Wilfried, ale neuspěli. Odvěcí rivalové se tak rozešli s remízou 1:1.

Slavia v prvním ze dvou sobotních duelů selhala v Příbrami, když podlehla domácím 0:1. O senzaci se postaral brankou v 75. minutě Plašil. Slavia prohrála třetí z posledních čtyř zápasů a propadá se do krize. Nepomohla ji větší aktivita a častější držení míče, nedokázala si vypracovat vážnější příležitost. Příbram vsadila na pozornou obranu, jako bonus přišla právě Plašilova trefa v závěru druhé půle.

Liberec podruhé za sebou vítězně

Již třetí duel v řadě prohráli fotbalisté Bohemians 1905, když tentokrát nestačili v domácím prostředí na Liberec těsně 0:1. Vítěznou branku Severočechů vsítil v 69. minutě Jan Blažek a zajistil tak pro hosty druhou výhru za sebou.

Až do 85. minuty čekali na branku diváci v Jablonci a k jejich radosti se trefil domácí hráč Tomáš Huber. Bohemians Praha již na gól v závěru zápasu odpovědět nedokázali, a tak si připsali třetí prohrui v řadě a jsou se sedmi body na posledním místě.

Olomouc navázala v neděli na tři body ze hřiště Slavie a před svými příznivci zdolala České Budějovice 2:0. Na branku Ordoše z 22. minuty navázal minutu po poločase střelou z pokutového území Hubník. Hanáci tak alespoň do pondělní dohrávky Plzně s Brnem mají na svém kontě shodně 16 bodů bodů jako hráči z moravské metropole.

Mladá Boleslav si dokráčela k výhře 3:2 nad Slováckem. Domácí rozhodli o výhře povedeným prvním poločasem, který vyhráli 3:0 zásluhou branek Rolka, Mendyho a Kuliče. Po změně stran hosté zabrali, ale jen korigovali skóre Ondřejkou a Smetanou. Středočeši se tak bodově dotáhli na šestou Slavii a jsou na sedmém místě.

Program 13. kola zakončí pondělní duel Viktorie Plzeň proti týmu z moravské metropole. Západočeši nebudou chtít ztratit kontakt se špičkou tabulky, Brňané by se k ní naopak rádi přiblížili.

Sobotní zápasy Gambrinus ligy
Příbram - Slavia Praha 1:0on-line
Branka: 75. Plašil
Sparta Praha - Baník Ostrava 1:1on-line
Branky: 56. Žofčák z pen. - 55. Tchuř.
Nedělní zápasy Gambrinus ligy
Kladno - Teplice 0:2on-line
Branka: 74. Vondrášek, 93. Kalivoda.
Jablonec - Bohemians Praha 1:0on-line
Branka: 85. Huber.
Olomouc - Č. Budějovice 2:0on-line
Branky: 22. Ordoš, 46. Hubník.
Bohemians 1905 - Liberec 0:1on-line
Branka: 69. Blažek.
Ml. Boleslav - 1. FC Slovácko 3:2on-line
Branky: 10. Rolko, 14. Mendy, 29. Kulič - 65. Ondřejka, 79. Smetana.
Pondělní dohrávka
Viktoria Plzeň - Brno, 17:30

Reklama

Související témata: