Hlavní obsah

VIDEO: Teplice vyhrály i v Kladně a jedou dál na vítězné vlně

KLADNO

Překvapení se nekonalo, neboť Teplice ani na Kladně nezaváhaly, zcela zaslouženě neškodné Středočechy góly střídajícího Vondáška a Kalivody porazily a ligové vedení si tak upevnily. Zato existenční starosti domácích se po čtyřech kolech, v nichž získali jediný bod a doma prohráli se Slavií i Severočechy, zase ozvaly s plnou vehemencí.

Článek

Už do půle mohlo být rozhodnuto, neboť Severočeši se dostali do tří obrovských šancí, které bylo doslova hříchem neproměnit. Nejprve se totiž na domácího gólmana Pavlíka dvakrát řítil Mahmutovič, ale tváří v tvář brankáři si s nabídnutými příležitostmi rady nevěděl, po něm ve 26. min. Matula stojící snad dva krůčky od tyče hlavičkoval v šanci ještě vyloženější, ale trefil pouze břevno.

Kladno tak v sestavě poznamenané kartami a zraněními, neboť na trávníku se neobjevili Beneš, Holub, Strnad a Zoubele, první poločas přežilo a s favorizovanými Teplicemi drželo krok. Tedy, alespoň uprostřed hřiště ho drželo, protože před soupeřovou šestnáctkou bylo až k uzoufání neškodné a do přestávky se ani jednou netrefilo mezi tyče.

Ani po půli se obraz hodně průměrné a velkou zimou poznamenané partie nezměnil. Domácí mající na paměti svou tristní ligovou bilanci s Teplicemi, nad nimiž ještě nikdy nevyhráli, si počínali ustrašeně, snažili se hlavně vyvarovat chyby a neinkasovat, hosté si sice převahu vytvořili, ale dlouho k ničemu nevedla. Zvláště když i Ljkevakovič čtvrthodiny po půli zazdil tváří v tvář Pavlíkovi další z příležitostí, jež se hostům nabídly.

V poslední půlhodině už se ale hrálo jen na kladenskou bránu a bylo proto otázkou času, kdy se domácí chyby dopustí a inkasují. Zvláště, když na nich bylo patrné, jak rychle jim ubývají síly a na leadera tabulky už nestačí ani rychlostí, ani důrazem. O teplické vedení a tudíž i vítězství se nakonec přičinil veterán Verbíř, který trefil tyč a střídající Vondrášek tudíž mohl míč pohodlně uklidit do prázdné brány.

Až po inkasovaném gólu se Kladno trochu osmělilo, ale na to, aby vážněji ohrozilo bránu Severočechů, natož aby se pokusilo o vyrovnání, však nemělo, naopak v nastaveném čase náhradník Kalivoda pobývající na trávníku jen pár sekund jeho trápení definitivně ukončil.

SK Kladno - FK Teplice 0:2 (0:0)
Branky: 74. Vondrášek, 90.+1. Kalivoda. Rozhodčí: Kocián - Čecháček, Vysloužil. ŽK: Procházka - Rosa. Diváci: 1845.
Kladno: Pavlík - Mráz, Gross, Procházka, Hajník - Bartoš, Hlava, Szabo, Cigánek (82. Moravec) - Klinka, Šilhan (82. Zachariáš). Trenér Hřídel.
Teplice: Grigar - Vidlička (46. Vondrášek), Lukáš, Smejkal, Matula - Verbíř, Ljevakovič, Klein (53. Rosa), Stožický - Mahmutovič (90. Kalivoda), Vachoušek.Trenér Plíšek.

Reklama

Související témata: