Hlavní obsah

Čelo tabulky není normální, směje se Vachoušek

TEPLICE

Bez jediné prohry, přitom ale jen o skóre vládnou Teplice fotbalové lize. Tým trenéra Plíška hraje bez velkých hvězd. A stejně nenápadné, jako je kádr severočeského lídra, jsou i výkony mužstva ze Stínadel, které s přibývajícími skalpy soupeřů získává na síle.

Článek

„Série bez prohry nám všem dodává pořádné sebevědomí, pro psychiku jednotlivců i týmu je každé další vítězství nesmírně cenné. Jednou nás určitě někdo porazí, ale jsem přesvědčený o tom, že ani ukončení série by s námi nezatřáslo a vaz nám nezlomilo,“ říká Štěpán Vachoušek, jenž patří ke klíčovým borcům Severočechů.

Zejména zkušenostmi nad ostatními vyčnívá. Hrál ve Slavii, v Olympique Marseille i v Austrii Vídeň. Byl členem vítězného týmu na mistrovství Evropy hráčů do 21 let v roce 2002, nasbíral třiadvacet startů v prvním reprezentačním mužstvu, s nímž vybojoval bronz na ME 2004 v Portugalsku. „Nikdo nepodléhá přehnané euforii. A hlavně si uvědomujeme, že musíme všichni dřít na doraz jeden za druhého, protože naše největší síla je v týmu. Všichni proto musí být pokorní. Na mně, Pavlovi Verbířovi a Petru Lukášovi je, abychom mladší kluky nenechali létat v oblacích,“ vypráví třicetiletý rodák z Duchcova.

Právě z obětavosti a nesmírné trpělivosti těží mužstvo nejvíce. Vždyť lídr ze severu má nejlepší bilanci ze všech týmů v druhých poločasech. „Bojujeme za každé situace. V tom jsme si všichni rovni,“ směje se Vachoušek.

Seřazení mužstev není normální

Přiznává, že tak výborné postavení svého týmu nečekal. „Seřazení mužstev na čele tabulky není normální. My ale máme nejvyrovnanější výkony, nabrali jsme postupně sílu a hrajeme sebevědomě, největší soupeři naopak výkonnostně kolísají a výsledkově klopýtají,“ přemítá Vachoušek. „A postavení na prvním místě nám dodává další sílu,“ vzkazuje sokům.

Sám si spanilé tažení Teplic náramně užívá. „Po všech zraněních, která jsem prodělal, beru každý zápas jako svátek. Jdu si na hřiště fotbal užít, protože vím, že se všechno může rychle otočit,“ líčí Vachoušek, který přišel do Teplic v létě 2008 z vídeňské Austrie, kde se dlouhé měsíce trápil se zraněným kolenem. „Po dlouhé době se cítím fakt ve formě,“ pochvaluje si.

Reklama

Související témata: