Hlavní obsah

VIDEO: Olomouc vyhrála počtvrté za sebou, Liberci uštědřila debakl

LIBEREC

Fotbalisté Olomouce potvrdili ve 14. ligovém kole vysokým vítězstvím 4:0 v Liberci skvělou formu z posledních týdnů, připsali si už čtvrtou výhru po sobě a stoupají tabulkou. Nejtěžší domácí porážku Slovanu v samostatné historii zařídili svými góly Ordoš, Rossi a Šultes, který se trefil dvakrát.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Daniel Rossi z Olomouce (vlevo) se raduje s Rudolfem Otepkou z branky. Archivní foto

Článek

Pod Ještědem se hrála nezvykle otevřená partie, která jako by ani neměla v taktikou svázané české lize místo. Oba týmy nastoupily v ofenzivním rozestavení, hosté dokonce tradičně s třemi útočníky a na hřišti tak vznikl prostor pro zajímavé akce.

Jako první zahrozila Sigma a její nejlepší střelec Ordoš, který v páté minutě po centru z pravé strany z voleje jen těsně minul. Po deseti minutách mohli pohnout se ukazatelem skóre pro změnu domácí. Čerstvý reprezentant Blažek utekl hostující obraně, procpal se do zakončení, ale dobře postaveného Lovásika neprostřelil. K volnému míči se dostal Krbeček, po jehož pádu Slovan marně žádal penaltu.

Po čtvrthodině hry se hnal do zakončení aktivní Krbeček, olomoucký gólman však včas vyběhl a stihl zachránit. Nebezpečné momenty se pravidelně střídaly na obou stranách. V 26. minutě pohrdl druhou velkou šancí hostující Ordoš, který hlavičkoval po Hubníkově centru na malé vápno jen do Hauzrových rukavic.

Na druhé straně měl dostatek času ke střele osamocený Dočkal. Lovásik jeho skákavou ránu vyrazil jen ke Krbečkovi, ale ten zblízka napálil znovu olomouckého gólmana. Vzápětí už udeřili Hanáci. Hubník krásně vysunul Ordoše, který obešel Hauzra a střelou do odkryté branky zaznamenal šestou trefu v sezoně. Díky ní se dotáhl na čelo tabulky kanonýrů.

V 32. minutě bylo se Slovanem ještě hůř. Na rohový kop si naběhl nepokrytý Šultes a hlavičkou o tyč zvýšil. Domácí kouč Škorpil poslal do druhé půle čerstvého Papouška, ale případné liberecké plány na zvrat vzaly za své už v 53. minutě, kdy po Janotkově rohu hlavičkoval za Hauzrova záda Rossi.

Nespokojení domácí fanoušci si vypili kalich hořkosti až do dna. Po další chybě Severočechů ve středu hřiště centroval v 60. minutě ze strany Hořava a i když Hauzr Rossiho pokus stihl vykopnout, na Šultesovu ránu pod břevno už dosáhnout nemohl.

Šokovaní liberečtí příznivci si ironickým pokřikem "Dejte jim bůra" žádali pátý gól v domácí síti a v 73. minutě je málem vyslyšel Ordoš, jenž mířil těsně mimo. Zmar Slovanu dokumentoval Papoušek, který ve vyložené šanci sestřelil hlavičkou vlastního spoluhráče Nezmara. Liberec vyprovodil do kabin ohlušující pískot a skandování "My chceme Slovan". Domácího trenéra Škorpila čekají těžké dny.

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 0:4 (0:2)
Branky: 32. a 60. Šultes, 29. Ordoš, 53. Rossi. Rozhodčí: Jech - Handlíř, Štěrba. Bez karet. Diváci: 2617.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Kelič, Janů - Kerič, Vácha, Bosančič (46. Papoušek), Dočkal (63. Frejlach) - Blažek, Krbeček (57. Nezmar). Trenér: Škorpil.
Olomouc: Lovásik - Janotka, Škerle, Dreksa, Vepřek - Rossi, Kaščák - Hořava (90. Machalický) - Šultes, Ordoš (79. Štěpán), Hubník (72. Petr). Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: