Hlavní obsah

Chovanec chystá Spartu na „krizový“ duel bez Řepky a spol.

PRAHA

Vyžlutil je náramně. Hned tři kartónky v ruce rozhodčího Adama byly na Slovácku pro fotbalisty Sparty čtvrté na podzim. A tak se Letenští musejí v příštím ligovém kole proti Liberci obejít bez trojlístku Řepka, Kušnír a Vacek. Zatímco se ztrátou posledně jmenovaného záložníka si kouč Chovanec asi poradí, obrana bez kapitána Řepky a reprezentanta Kušníra může mít problémy.

Foto: Petr Horník, Právo

Proti Liberci se Sparta musí obejít bez svého kapitána Tomáše Řepky.

Článek

První a jedinou zápasovou zkouškou na duel s Libercem byla pro Spartu čtvrteční odveta osmifinále Ondrášovka Cupu s Českými Budějovicemi. Z ní se však dalo těžko něco vyčíst. Na reprezentační srazy totiž zmizeli Hubník, Kušnír, Zeman, Kucka, Pamič, Folprecht a Prudnikov. Právě „vykartovaní“ Řepka a Vacek tak byli jediní, kteří nastoupili od začátku jak v pondělí na Slovácku, tak ve čtvrtek proti Jihočechům.

„Představu, jak tři potrestané hráče nahradíme, samozřejmě mám. Nečekejte však, že budu odkrývat naše karty,“ nechce nic naznačit trenér Jozef Chovanec. Rozhodně není nijak nadšený z toho, že na přemýšlení má během reprezentační přestávky dost času. „Pauza není žádnou naší výhodou. Mužstvo teď sice má dva dny volno a od pondělí se začneme chystat na Liberec, ale pryč je spousta hráčů a navíc máme pět lidí také v devatenáctce. Musíme počkat, až se nám reprezentanti vrátí,“ říká kouč.

Noví adepti kouče moc nepřesvědčili

Ondrášovka Cupu přikládá větší váhu než většina fotbalové veřejnosti. O to méně pak Chovanec mohl být s poklidnou výhrou 1:0 spokojený. „Je jasné, že v tomto složení jsme nastoupili poprvé. Dostali šanci i hráči, kteří nejsou v poslední době v plném zápasovém zatížení. S výkonem většiny z nich však nemohu být spokojený,“ mračil se kouč.

Hned po utkání netradičně zhodnotil jméno po jménu všechny hráče, kteří nastoupili. Pochválil vlastně jen Řepku a mladého stopera Hejdu. Z méně nasazovaných „prošli“ s výhradami ještě útočník Jirouš a obránce Hoheneder, který je první variantou za Řepku.

Chovancovi se tedy nelíbil ani pravý obránce Kuncl, který by přitom mohl být jednou z alternativ za Kušníra. „To mohl, ale určitě ne jedinou. Sám sebe nerad hodnotím. Soustředili jsme se na pohár a odvetu vyhráli. Uvidíme, jak to trenér postaví příště proti Liberci,“ netuší Martin Kuncl, který přišel v létě z Brna a za áčko zatím v lize ani jednou nenastoupil.

Takhle pálí Jirouš! Českobudějovický Riegel sleduje, jak letenský útočník pohotově dává jediný gól pohárové odvety.foto: ČTK/Kateřina Šulová

Dlouhán Jirouš svou šanci nevzdává

Jediný gól pohotově vstřelil dlouhán Jirouš, který by mohl být časem zajímavý. „Byl nejlepším střelcem druhé ligy, ale jeho přestup se dotáhl až den před startem ligy, což nebylo pro něj ani pro nás ideální. Byl také zraněný, takže mu chybí větší síla a lepší kondice,“ poukázal Chovanec.

Na svou výšku je ovšem letní posila ze Sokolova docela obratná. „Vzhledem k okolnostem jsem nemohl čekat, že budu lámat rekordy v počtu odehraných minut. Zimní přípravu už bych ovšem měl celou absolvovat s týmem, takže se o místo určitě poperu. Udělám vše pro to, abych hrál co nejvíc,“ slibuje Martin Jirouš.

Reklama

Související témata: