Hlavní obsah

VIDEO: Brňané prohráli i s posledním, pozice kouče Beránka je nejistá

BRNO

Brněnská krize dostoupila vrcholu. Moravané podlehli před svými fandy hladce poslednímu týmu tabulky a šňůru zápasů bez výhry protáhli už na pět. Budějovičtí se naopak radovali z vítězství poprvé od 2. srpna, kdy uspěli v Praze na Strahově v duelu s Bohemians Praha.

Článek

„Jsem strašně zklamaný, podali jsme nejhorší výkon za dobu mého působení v Brně. Nemám pro to žádné vysvětlení. Divákům se moc omlouvám. Z toho, co jsme si v kabině před utkáním řekli, nesplnili bohužel hráči vůbec nic. Teď nás čeká boj o záchranu,“ truchlil brněnský kouč Miroslav Beránek.

Připustil, že jeho další působení u týmu je ohroženo. „Já z boje neutíkám, ale záleží pochopitelně na rozhodnutí klubového vedení,“ tvrdil. Majitel 1. FC Brno Roman Pros oznámil, že Beránek povede určitě tým ještě v posledním podzimním duelu na Slavii. „Pak budeme trenérskou otázku řešit,“ informoval.

Jihočeši vstoupili do zápasu aktivněji, ale Stráský ani Mezlík neměli v úvodu ve vyložených šancích přesnou mušku. Domácí odpověděli Rabušicovou křížnou střelou těsně vedle levé tyče. Pak už přišly velké chvíle Budějovických, kteří zahrávali krátce po sobě sérii čtyř rohů. Po posledním z nich se do míče opřel z 18 metrů brněnský odchovanec Pavel Mezlík a nechytatelnou bombou pod břevno otevřel skóre.

Za odměnu sekaná

„Jsem šťastný, že jsem se poprvé v sezóně trefil právě v Brně. Pevně věřím, že jsme se vítězstvím odrazili k záchraně. Brnu, kde jsem prožil několik krásných sezón, se omlouvám a moje současné spoluhráče pohostím sekanou,“ usmíval se.

Šokovaní Brňané se po inkasované brance začali tlačit mnohem častěji dopředu, avšak v soupeřově šestnáctce nebyli vůbec nebezpeční. Druhou půli začali se dvěmi změnami v sestavě náporem, avšak Michna ani Mareček neměli v koncovce dost klidu. Pak při jednom z brejků hostů zastavil Polách nedovoleně Mezlíka a nařízenou penaltu s jistotou proměnil Doležal.

Tím definitivně pohřbil naděje Brňanů na bodový zisk. Domácí dohráli zápas v křeči a v nastaveném čase museli překousnout ještě třetí gól ve své síti. „Takový výsledek jsme už potřebovali jako sůl. Moji hráči odvedli na hřišti obrovský kus práce, zvítězili jsme naprosto zaslouženě,“ radoval se trenér Českých Budějovic Jaroslav Šilhavý.

1. FC Brno - SK Dynamo České Budějovice 0:3 (0:1)
Branky: 62. z pen. a 90.+2 Doležal, 27. Mezlík. Rozhodčí: Matějek - Čecháček, Kovařík. ŽK: Šural, Dostálek (oba Brno). Diváci: 3111.
Brno: Bureš - Dřížďal, Dvorník, Trousil (46. Jílek), Čoupek (46. Dostálek) - Michna, Mareček, Polách (67. Dalmo), Šural - Došek, Rabušic. Trenér: Beránek.
Č. Budějovice: Kučera - Leština, Jarabica, Hunal, Krob - Doležal, Černák, Riegel, Šíma (71. Ondrášek) - Mezlík (89. Žižka), Stráský (83. Sedláček). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: