Hlavní obsah

Blažek, Hušek a Žofčák prodloužili smlouvy se Spartou

PRAHA

Vedení fotbalové Sparty si pojistilo služby brankáře Jaromíra Blažka a záložníků Luboše Huška s Igorem Žofčákem, se kterými prodloužilo smlouvy. Blažek podepsal nový kontrakt do června roku 2011, Hušek s Žofčákem se dohodli na ještě o rok delší smlouvě. Všem třem ty staré měly vypršet po této sezóně.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Gólman fotbalistů Sparty Jaromír Blažek po zápase proti Eindhovenu

Článek

ČTK o tom v pondělí informoval personální ředitel klubu Jakub Otava.

Šestatřicetiletý Blažek tak svým krokem dal najevo, že na jaře ještě nehodlá ukončit aktivní činnost, přestože takovou možnost před časem úplně nevyloučil. Dlouholetá sparťanská jednička v klubu bude působit dál. "Je stále oporou, proto jsme s prodloužením smlouvy neváhali," řekl Otava. Blažek se navíc dohodl se šéfy klubu, že i po skončení kariéry bude ve Spartě pokračovat v blíže neurčené pozici.

Člen širšího kádru slovenské reprezentace Žofčák si nový kontrakt vysloužil výkony během podzimu, kdy se stal pevnou součástí základní sestavy. Hušek, který v únoru v přípravném utkání v Maroku nahlédl i do reprezentace, se Spartě hodí díky své univerzálnosti. Může totiž nastupovat ve středu zálohy i obrany, i když jej často sužují zdravotní problémy a během podzimu zasáhl jen do devíti ligových utkání z šestnácti.

Reklama