Hlavní obsah

Bohemians 1905 získali mladého slovenského záložníka Vdovjaka

BŘÍZKY

Fotbalisté Bohemians 1905 získali talentovaného slovenského středopolaře Rastislava Vdovjaka. Záložník se silnější levou nohou, který působil ve Spartaku Trnava, přichází do Dolíčku na půlroční hostování s následnou opcí.

Článek

"Je to ročník 1990, u něhož očekáváme práci do budoucna. Uvidíme, třeba nás o svých kvalitách přesvědčí už na jaře, ale spíš si myslíme, že ta cesta bude směrem do budoucnosti," řekl dnes ČTK kouč Pavel Hoftych, který je s týmem na kondičním soustředění v jabloneckých Břízkách.

Během zimní přípravy bude trenér Bohemians zkoušet také tři hráče z rezervy - momentálně zraněného francouzského středopolaře Benoita Barrose spolu se dvěma mladíky Jiřím Ježdíkem a Tomášem Kavkou. Ze Slavie přišel do Dolíčku záložník Amadou Cissé a z hostování se vrátili útočník Vladimír Bálek a středopolaři Martin Kotyza s Janem Moravcem.

Angažování dalších nových tváří Pražané neplánují. Přitom ve středu pole jim po odchodu Jana Morávka viditelně chybí větší kreativita. "Musíme si vystačit s vlastními zdroji. Jdeme nějakou cestou, která je limitována i financemi. Nejsme v pozici, kdy bychom měli na vyhazování, na příchody hotových fotbalistů, kteří nejsou zadarmo. Budeme muset pracovat s tím, co máme. Víme, že kvalita v těch hráčích je. To ukázali v některých utkáních na podzim a na nás, aby tomu tak bylo i na jaře," uvedl Hoftych.

Jeho mužstvo nejvíce trápila slabá produktivita. Vršovičtí vstřelili jen devět branek, což je nejméně z celé ligy. Trenér si proto hodně si slibuje od návratu uzdraveného útočníka Martina Nešpora. "Je mladým agresorem, mohl by být tou pravou posilou. Vletí do každého souboje, může to být hráč, který oživí náš útok. Když se o to porve a ukáže svoji kvalitu, klidně může být útočníkem číslo jedna," tvrdil Hoftych.

Reklama