Hlavní obsah

Libor Došek: Ještě nejsem tak starý, abych to balil

TEPLICE

Fotbalový útočník Libor Došek našel po přestupu ze Sparty v Teplicích ztracenou pohodu, těší se na každý trénink. A chce dokázat, že v jednatřiceti letech má v první lize stále co říci...

Foto: Josef Pešout, Právo

Libor Došek

Článek

V rámci Tipsport ligy jste si při zápase Teplic s Dynamem Drážďany v Děčíně odbyl premiéru v dresu prvoligového lídra. Prohráli jste však 0:3...

Pro mě to byla hlavně příprava. Jsem na začátku tréninkové fáze. Prohra samozřejmě mrzí, ale vědu z toho nedělám. Potřebuji pořádně potrénovat a nabrat kondici. Němečtí kluci vypadali při zápase, že jsou v přípravě trošku dál, než my.Bylo vidět, že jsme ještě nerozběhaní.

Co jste už stihl v zimě?

Byl jsem na testech a nedopadly špatně. Je na čem stavět a další dřiny se nebojím. Příprava je naštěstí dlouhá, takže nečekám problémy.

Jak se vám zatím líbí v Teplicích?

Jsem tady krátce, ale jsem spokojený. Mám znovu chuť do fotbalu. To, co mi chybělo ve Spartě, jsem našel v Teplicích. To je bomba. Vstanu a už se mi chce trénovat. Vím, že budeme běhat kopce, ale nevadí mi to. Tréninky nejsou nadarmo.

Trenér Plíšek si vás do mužstva vysloveně přál...

Volal mi, že má zájem. Je to příjemné, na druhou stranu cítím velkou zodpovědnost. Je na mě, abych očekávání nezklamal.

Po roce se vracíte znovu do prvoligového dění. S jakými pocity?

V jednatřiceti letech ještě nejsem tak starý, abych to balil. Loni na podzim, když jsem se stal ve Spartě nepotřebným, jsem prožíval těžké chvíle. Není moc povzbudivé, když fotbalista nemůže hrát. Chyběl jsem dlouho, ale to se stane. Hlavně, že jsme zdraví a nebe je modré.

Ve Spartě jste byl pod velkým tlakem. Jaké to bude v Teplicích?

Důležité je, že Teplice mají ligu dobře rozehranou. Jsou na prvním místě, k tomu zápas k dobru. Ale bylo by zvláštní, kdyby se jaro obešlo bez tlaků.

Kolik byste chtěl dát gólů?

To je zbytečné řešit. Nejdříve musím trénovat a prosadit se v přípravě.

Jak vidíte svoje místo v sestavě?

Určitě bude víc variant. A věřím, že nebudeme hrát jen na jednoho hrotového útočníka. Na vykrystalizování sestavy je času dost. Čeká nás ještě herní soustředění v Turecku.

Reklama

Související témata: