Hlavní obsah

Jarolíma trápí zdravotní stav slávistů, jinak si přípravu chválí

SAN AGUSTÍN

Fotbalisté Slavie Praha v sobotu zakončí týdenní soustředění na Kanárských ostrovech. Pobyt v letovisku San Agustín si kouč Karel Jarolím velmi pochvaloval, trápí jej pouze zdravotní stav hráčů.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Karel Jarolím

Článek

"Nemohli jsme hrát a trénovat v plném složení, a to je vždy problém. Počasí, tréninková plocha a zápasové hřiště, to všechno bylo ideální. Když si představím, do jakých podmínek se do Prahy vracíme, tak bych tady ještě týden zůstal," řekl kouč úřadujícího mistra, ale po podzimní polovině až sedmého celku ligové tabulky.

Ve španělském teple sehrála Slavia dva přípravné zápasy. "V tom druhém jsme museli hodně improvizovat, ale byly to dobré prověrky. Oba soupeři byli kvalitní, byla to sice druhá liga a špička třetí ligy, ale ty jsou ve Španělsku někde jinde než u nás," řekl Jarolím.

Oba protivníci podle něj byli technicky velmi dobře vybavení. "Hráči nedali ani jeden míč zadarmo, dokázali být nebezpeční. Zejména pro mladé hráče to byla dobrá zkušenost. Tím ale nechci říct, že jsme neměli lépe zvládnout i druhý zápas," poukázal Jarolím na remízu 2:2 s Vecindariem.

 Zapojili se i mladší hráči

Do přípravy červenobílých se zapojili i mladí hráči. "Je to běh na delší trať. Někdo se adaptuje rychleji, někdo pomaleji. Kluci z béčka měli výpadky, Ondra Vaněk byl delší dobu mimo, Štěpán Koreš také nebyl úplně fit, Honza Mikula se s tím ale pere statečně. Není to jenom o šanci, musí být vidět také nějaká kvalita, kterou mohou týmu nabídnout," řekl na jejich adresu slávistický kouč.

V kádru má nyní téměř 30 fotbalistů, posledními posilami jsou obránce Lafrance a brankář Senecký. "Možná ještě k nějakým korekturám zkraje příštího týdne dojde. Určitě ale nezůstanou čtyři brankáři," naznačil Jarolím.

Lituje toho, že v týmu nezůstal Rudolf Skácel, a stále se ještě nevzdal myšlenek na návrat svého syna Lukáše, který nyní obléká dres italské Sieny. "Ještě to nevidím úplně černě. Měli jsme vytypovaného ještě jednoho středového záložníka, ale za toho bohužel chtěli příliš mnoho peněz. Nenašli jsme nikoho, kdo by stál za to a bylo to vyváženo také z pohledu jeho ceny," řekl Jarolím.

Právě ve středové řadě mu chybí tvůrčí fotbalista. "Dá se hrát na dva defenzivní záložníky, jsou i další možnosti. Vím, že z tohoto postu odešli někteří fotbalisté, ale také oni tam nehráli podle našich představ. Musíme sáhnout do svých zdrojů a u těch současných si můžeme být jisti, že si své šance budou vážit a na hřišti nechají duši. Řešení tuším, ale nebudu ho ještě prozrazovat," dodal Jarolím.

Reklama