Hlavní obsah

V Příbrami odklízelo sníh padesát lidí, s vánicí prohráli

PŘÍBRAM

Zřejmě nejhorší situace před zápasem 18. kola Gambrinus ligy byla v Příbrami, kde měla hrát od 18:20 hodin před televizními kamerami ČT4 Mladá Boleslav. Hustě sněžit tu začalo už v noci z pátku na sobotu. „V půl sedmé ráno jsme poslali na hřiště padesát lidí. Vyjela i sněhová fréza, ale ta byla na vyhřívaném a tudíž převážně měkkém trávníku spíš ke škodě, protože by ho zničila. Museli jsme se tak spolehnout převážně na lidskou sílu,“ řekl Právu šéf příbramského klubu Jaroslav Starka.

Foto: SK Kladno

Utkání 18. kola mezi Příbramí a Mladou Boleslaví se vinou silného sněžení v řádném termínu neodehraje. (ilustrační foto)

Článek

Hustá chumelenice však neustávala... „Tady v Brdech to je kolikrát horší než třeba v Jablonci. Hřiště jsme čtyřikrát uklidili, ale během pár desítek minut zase zapadlo. Úsilí lidí ztrácelo smysl. Po příjezdu hlavního rozhodčího Jiřího Adama a sportovního ředitele mladoboleslavského klubu Zdeňka Kudely jsme hřiště zkontrolovali a sudí došel k závěru, že na něm hrát nelze,“ zdůraznil Starka. Odložení zápasu vzápětí potvrdil i ředitel oddělení profesionálního fotbalu ČMFS Ivo Lubas.

Starka pak nabídl další logické argumenty pro odložení utkání. „Stále chumelí, fouká ostrý vítr, je zima. Stadión je na kraji města a v sobotu v šest hodin večer by sem stejně těžko v tomhle počasí někdo přišel. Když by se hrálo, fanoušci by zůstali raději v teple u televize, což je logické. Hrát v neregulérních podmínkách a ještě před prázdnými tribunami by opravdu nemělo nejmenší smysl. O náhradním termínu se teprve dohodneme,“ dodal šéf 1. FK Příbram.

Reklama

Související témata: