Hlavní obsah

Teplice - Plzeň 2:1V dohrávce stačily dvě střely a Teplice jsou v trháku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Siva 1 : 0
51. Mahmutovič 2 : 0
65. Bakoš 2 : 1

TEPLICE

Sérií deseti zápasů bez prohry v řadě se pyšnila fotbalová Plzeň před zápasem s ligovým lídrem z Teplic. Severočechům však v dohrávaném utkání podzimního 16. kola první dvě střely mířící mezi plzeňské tyče zajistily vítězství 2:1, po němž se na čele tabulky vyhřívají s tříbodovým náskokem na druhou Spartu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fotbalisté Plzně inkasují v dohrávce 16. kola nejvyšší ligy na půdě Teplic první branku.

Článek

Stačila jediná nepozornost a Plzeň, která v deseti minulých zápasech sedmkrát udržela čisté konto, prohrávala. Po přímém kopu Ljevakoviče sice západočeští zadáci ve dvou hlavičkových soubojích uspěli, jenže míč odvrátili jen k nekrytému Sivovi, proti jehož tečované ráně byl Daněk bezmocný.

Teplice tím paletu svých ofenzivních dovedností pro první poločas vyčerpaly a po většinou se jen bránily. Plzeňští borci totiž drželi míč na kopačkách a určovali obraz hry. Zejména Horváth se mohl přetrhnout při rozdělování přihrávek nabíhajícím spoluhráčům, jenže marnost Rajtorala a Bakoše v zakončení neznala mezí.

Nebýt Slavíka, byly Teplice v poločase na ručník. Domácí totiž výrazně zaostávali a slušně kombinujícímu soupeři v mezihře nestačili. Jenže naneštětí pro Západočechy brankář Teplic doslova čaroval. Nejprve chytil ve 12. minutě tutovou šanci Rajtorala proniknuvšího do velkého vápna z levé strany, pak tentýž plzeňský hráč po centru Petržely pálil mimo, aby zoufalství v koncovce dovršil po centru Koláře, kdy znovu udělal hrdinu z brankáře Slavíka. Ten pak bravurními zákroky zmařil i dvě šance Bakoše.

Západočeši právem v kabině spřádali plány na zvrat, jenže stačilo pět minut druhé půle a jejich ambice byly v troskách. Ševinský s Bystroněm nedokázali zastavit z levé strany unikajícího Mahmutoviče, který druhou teplickou střelou na branku pod tělem Daňka zvýšil na 2:0.

Plzeňští se nemohli z druhého direktu vzpamatovat. Zpět do hry je vrátila vydařená standardní situace: Horváthův přímý kop zleva usměrnil hlavou do teplické branky Bakoš - 2:1. Radost Západočechů ještě nestačila odeznít a už ji kalila červená karta pro Limberského, který sestřelil na půlce Vidličku a po druhé žluté kartě musel do sprch.

Proti deseti Teplice s přehledem těsný náskok hlídaly. A mohly ho zvýraznit. Po prvním doteku s míčem napálil ve stoprocentní šanci střídající Kalivoda jen Daňka. Disciplinovanou hrou bez chyb v defenzivě už domácí v závěrečných minutách nepustili Plzeň do šance a před sobotním soubojem na Slavii mají v čele tabulky tříbodový náskok.

Teplice-Plzeň 2:1 (1:0)
Branky: 10. Siva, 51. Mahmutovič - 65. Bakoš. Rozhodčí: Matějek. ŽK: Vidlička - Limberský, Rada, červená karta: 73. Limberský. Diváci: 3008.
Teplice: Slavík - Vidlička, Matula, Klein, Siva - Verbíř (78. Kalivoda), Ljevakovič, Vachoušek (90. Doležal), Stožický - Mahmutovič, Došek (65. Zoubele)..
Plzeň: Daněk - Ševinský, Navrátil, Bystroň, Limberský - Rada - Petržela, Horváth, Kolář (77. Lecjaks), Rajtoral (61. Jiráček) - Bakoš (87. Vaněček).

Reklama

Související témata: