Hlavní obsah

Tak to je gól - Kapr poslal úplatek na Strahov, obálka leží u advokáta

PRAHA

Podivnou kauzu obvinění z korupce projednalo první mimořádné zasedání disciplinární komise fotbalového svazu. Ani Goldův tribunál však není zatím příliš moudrý, šéf střížkovské Bohemky Karel Kapr ho příliš nepřesvědčil. „Neposkytl nám žádné další důkazy, než které již zveřejnil. Požádali jsme ho, aby nám je do příštího úterý předložil,“ uvedl šéf komise Jiří Golda.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Střížkovský šéf Karel Kapr zatím disciplinárku nepřesvědčil.

Článek

Po prvním projednávání není korupční kauza o nic jasnější. Šéf střížkovských Bohemians Praha Karel Kapr zveřejnil, že olomoucký brankář Petr Drobisz předal jeho hráčům po posledním utkání minulé prvoligové sezóny úplatek 300 tisíc korun. Učinil tak však až téměř po roce, což je jen jedna z podivných okolností.

„Předvolali jsme si pana Kapra na mimořádné zasedání, ale k mému překvapení nám nepředložil žádné další důkazy než ty, které už zveřejnil,“ podivil se Jiří Golda, šéf disciplinárky. Případ se bude projednávat na druhém mimořádném zasedání příští úterý. „Pan Kapr nám řekl, že na dalších důkazech se pracuje. Samozřejmě jsme ho vyzvali, aby je příští týden přinesl. Neslíbil to, ale prý se pokusí,“ dodal pobaveně Golda.

Peníze putují z banky na svaz...

Aby ne, když celý případ nabral rozměr komické frašky. Kapr totiž s obálkou s penězi, která by díky otiskům prstů měla být hlavním důkazním materiálem, naložil po svém. „Kde jsou ty peníze? To vám mohu říci přesně. Pan Kapr je u svého advokáta vybral, složil v bance a poslal na fotbalový svaz... Pokud jde o obálku, v níž měl být údajný úplatek předán, ta je dál u advokáta. A policie se prý zatím o ni dosud nezajímala,“ uvedl Golda pikantní podrobnosti.

Zdá se, že z Kapra další převratné důkazy nevypadnou. Svaz proto Goldu pověřil, aby začal komunikovat s policií. „Rád bych se seznámil s příslušnými podklady. Na policejní uzavření případu však čekat nemusíme. Vynasnažíme se rozhodnout dříve, od toho přece svaz disciplinární komisi má,“ ujistil Golda.

Šéf svazu Ivan Hašek odmítl spekulace, že by případ Olomouc mohl souviset s výsledky forenzního auditu. „To jsou dva rozdílné případy, které jsme striktně oddělili. V zahraničí je podplácení asi druhý nejzávažnější čin hned po vraždě. Pokud se prokáže, budeme chtít nejvyšší možné tresty. Jinak ovšem nebudeme postup disciplinárky ovlivňovat,“ prohlásil Hašek.

Pokud by se ukázalo, že si Kapr celý případ vymyslel, může být za znevážení dobrého jména fotbalu samozřejmě potrestán on i jeho Střížkov.

Reklama

Související témata: