Hlavní obsah

V policejní cele je jeden fanoušek Slavie podezřelý z výtržnictví

OSTRAVA

V souvislosti s pondělním řáděním fotbalových fanoušků pražské Slavie v Ostravě zůstal v policejní cele jeden muž. Je podezřelý z výtržnictví, obviněn zatím nebyl. Dalších pět příznivců přečkalo noc na záchytce, zbývající zadržené policisté během večera a noci po výslechu propustili. ČTK to řekl mluvčí moravskoslezské policie Stanislav Sobol.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Fanoušci fotbalistů Slavie krátce po svém příjezdu do Ostravy

Článek

Mluvčí nechtěl specifikovat, co zadržený fanoušek Slavie provedl. "Mohu jen uvést, že se na veřejně přístupném místě dopustil hrubého a nevhodného jednání," citoval Sobol paragraf popisující výtržnictví.

Do Ostravy na zápas s Baníkem dorazila stovka fandů Slavie. Z vlakového nádraží na stadion je vezly dva autobusy. V prvním jeden z přítomných vytlačil okno. "Tento autobus dojel až ke stadionu. Muž je podezřelý z přestupku. Škoda nepřesáhla 5000 korun," řekl Sobol.

Větší problémy zaznamenali policisté, kteří doprovázeli druhý autobus. Ten skončil u obvodního oddělení v Bohumínské ulici, když fanoušci pražského celku jedno okno zcela rozbili a další dvě poškodily. V tomto případě škoda dosahuje 10 000 korun. Policisté postupně pasažéry podrobili dechové zkoušce a pak je rozvezli na několik obvodních oddělení, kde je vyslýchali. Ti, co nebyli schopni mluvit, skončili na záchytce.

Reklama

Související témata: