Hlavní obsah

VIDEO: Mladíček Vydra posunul Ostravu na druhé místo tabulky

TEPLICE

Fotbalisté Baníku Ostrava zvítězili v souboji o druhé místo v ligové tabulce v Teplicích 1:0. V zápase velmi dobré úrovně rozhodl o tříbodovém zisku hostí ve 26. minutě sedmnáctiletý Matěj Vydra, pro něhož to byl od jarního vstupu do nejvyšší soutěže už čtvrtý gól.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

David Hubáček ze Slavie (vpravo) kryje míč před ostravským Matějem Vydrou. Ilustrační foto.

Článek

Do domácí sestavy se nečekaně brzy vrátil obránce Matula, který měl po srážce s Jandou ze Slavie zlomenou spánkovou kost a měl týmu chybět šest týdnů. Po nepovedeném pohárovém souboji s Jabloncem jej kouč Plíšek při absenci operovaného Lukáše a potrestaného Vidličky nasadil již dnes.

Baník měl první šanci ve 13. minutě, kdy po Lukešově přímém kopu našel Mičola na hranici ofsajdu zcela volného Bolfa, ale ostravskému stoperovi zmařil šanci vynikajícím zákrokem Slavík. Domácí odpověděli za tři minuty. Mahmutovičovu střelu zblízka stačil Bolf v poslední chvíli zblokoval na roh.

Ještě blíže brance byl Mahmutovič ve 24. minutě. Důrazný Vachoušek vybojoval v rohu hřiště míč, bosenský útočník ho ale na malém vápně netrefil. Dál se hrál oboustranně ofenzivní fotbal s rušnými okamžiky před oběma brankami. Ve 26. minutě Lukeš pasem za obránce našel nabíhajícího Vydru a ten nekompromisní ranou pod břevno nedal Slavíkovi šanci reagovat. Sedmnáctiletý talent, který přišel v zimě z Jihlavy, tak po Jablonci a Slavii pokořil dalšího favorita. Za minutu se domácí dožadovali penalty za údajnou ruku Bolfa ve vápně, ale rozhodčí rozpažil.

Do další šance se prodral rychlý a důrazný Mahmutovič, ale Neves v poslední chvíli srazil jeho střelu na roh. Vzápětí skončil po souboji s Řezníkem teplický útočník na zemi, ale penalty se opět nedočkal, naopak za filmování a protesty dostal žlutou kartu.

Nasazení, bojovnost, důraz, ale i kombinační akce, to vše dnešní souboj divákům nabídl i po přestávce. Do šancí ale pozorné obrany soupeře nepouštěly. A když se již dostal ke střele domácí Stožický, tak přestřelil skoro i tribunu. Na druhé straně Lička z hranice šestnáctky jen těsně minul teplickou branku.

Teplice se snažily alespoň vyrovnat, ale obrana Baníku byla pozorná. Když po rohu Stožického neskončila v síti ani hlavička Vachouška, kterou Neves odvrátil z brankové čáry, mohli se hosté radovat z třetí výhry za sebou, což je posunulo už na druhé místo tabulky. Naopak Tepličtí vyšli doma už podruhé naprázdno.

FK Teplice - Baník Ostrava 0:1 (0:1)
Branka: 26. Vydra. Rozhodčí: Příhoda - Lhoták, Hojsík. ŽK: Mahmutovič, Došek, Ljevakovič - Mičola, Baránek, Marek. Diváci: 6783.
Teplice: Slavík - Siva (82. Doležal), Matula, Klein, Rosa - Kalivoda (72. Verbíř), Ljevakovič, Vachoušek, Stožický - Vondrášek (72. Došek), Mahmutovič. Trenér: Plíšek.
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Neves - Lukeš, Marek, Lička (89. Wojnar) - Vydra (82. Greguš), Varadi, Mičola (90. Zeher). Trenér: Koubek.

Reklama