Hlavní obsah

VIDEO: Jablonec si dojel do Mladé Boleslavi pro pohodovou výhru

MLADÁ BOLESLAV

Ligová ofenzíva týmu kouče Františka Komňackého nekončí. Fotbalisté Jablonce ve 24. kole ovládli zápas v Mladé Boleslavi a před pondělním derby se bodově dotáhli na druhou Spartu. Středočeši předvedli matný výkon a na trefy Lafaty a Kovaříka z prvního poločasu zareagovali jen Chramostovým snížením v nastavení.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Fotbalisté Jablonce se radují z gólu.

Článek

Mladá Boleslav již tři roky nedokázala Jablonec porazit. A hned samotný začátek zápasu naznačil, kdo ze soupeřů pošilhává po mistrovském titulu. Jablonečtí si počínali jako doma. Zábojník v 6. minutě utekl po křídle a jeho centr Kovařík těsně před brankou nedokázal nasměrovat mezi tyče. Gólman Šeda se pak musel blýsknout skokem plavmo při přímém kopu Jarolíma. A když Kovařík zazdil i další tutovku, šel se kouč Komňacký nevěřícně podívat blíže ke hřišti, zda je opravdu možné branku takovým způsobem přestřelit.

Středočeši hrají na jaře jako na houpačce a tentokrát byli znovu rozpačití. Mladý Sedláček aspoň prověřil Špita, Kulič však dorážku zle nezvládl. Logicky se tak dočkali hosté. Haurdič nejdřív vystřelil vedle, chvíli poté však nadýchal před branku ideální centr a Lafata hlavou otevřel skóre. A to musela být Bolka ráda, že Šeda odolal i dalšímu přímému kopu Jarolíma.

Středočechy mohl postavit na nohy až rychlý brejk ve 33. minutě. Kulič nachystal šanci Chramostovi, který sice pláchl Drskovi, potom však trefil jen tyč Špitovy branky. To Jablonec byl mnohem nebezpečnější. V poslední minutě první půle se do šance důrazně probil Kovařík a prudkou střelou zajistil klidný dvougólový náskok.

Jak se po přestávce ukázalo, o výsledku rozhodl již první poločas. Boleslav na zvrat neměla a Jablonec jejímu platonickému tlaku v klidu odolával. Ve statistice se už plnila jen kolonka pro žluté karty a tým ze Střelnice si s přehledem došel pro další cenné tři body zvenku. Nic na tom nezměnila ani střela střídajícího Bořila a čestný gól, který Chramosta vstřelil až v nastaveném čase.

Mladá Boleslav - Baumit Jablonec 1:2 (0:2)
Branky: 90. Chramosta - 28. Lafata, 45. Kovařík. Rozhodčí: Kovařík - Pelikán, Vyloužil. ŽK: Kúdela, Mendy, Procházka, Sedláček, Kalina - Zábojník, Haurdič, Drsek. Diváci: 3451.
Mladá Boleslav: Šeda - Kalina, Procházka, Rolko, Hrdlička (81. Bořil) - Kúdela, Mendy, Sylvestre, Sedláček - Kulič (64. Táborský), Chramosta. Trenér Karel Stanner.
Jablonec: Frydrych - Zábojník, Pavlík, Drsek, Jablonský - Loučka - Haurdič (58. Michálek), Eliáš (88. Krejčí), Jarolím, Kovařík - Lafata (87. Pekhart). Trenér František Komňacký.

Reklama

Související témata: