Hlavní obsah

Teplický kapitán Lukáš vzal prohru v Liberci na sebe

LIBEREC

Fotbalisté Teplic nevyhráli už pět soutěžních zápasů v řadě včetně domácího poháru a v prvoligové tabulce vyklidili pozice v první trojce tabulky. Výsledkově nezvládli nedělní severočeské derby v Liberci po porážce 0:1.

Foto: Josef Pešout, Právo

Kapitán fotbalistů Teplic Petr Lukáš

Článek

„Jsme zklamaní. Přitom jsme přijeli s cílem uspět a získat důležité body pro boj o špici. Hráčům nemohu vytknout nedostatek nasazení a bojovnosti. Snažili jsme se kombinovat a hlavně ve druhé půli jsme měli míč častěji na svých kopačkách,“ hodnotil teplický trenér Jiří Plíšek.

„Chyběl však důraz v šestnáctce, nejsme schopní prosadit se gólově. A to jsou věci, které nás srážejí dolů. Navíc nám schází i štěstí. Před zápasem v Liberci se zranil Došek a onemocněl Veverka a další útočník Vondrášek musel už brzy střídat pro zranění. Neměli jsme moc variant v útoku,“ rozebíral Plíšek.

Poprvé na jaře nastoupil teplický kapitán Petr Lukáš, který se zotavil po operaci slepého střeva. „Prohru ale beru na sebe,“ klopil oči zkušený stoper, po jehož zákroku na Nezmara se kopala penalta a z ní padl vítězný gól Liberce. „Ať si každý o celé situaci udělá obrázek sám,“ prohodil ještě Lukáš.

Záložník Vlastimil Stožický tvrdil: „Celý zápas jsme byli skoro lepší, ale pokutovým kopem jsme ho prohráli. Je to hodně špatný výsledek. S bojem o přední příčky se ale neloučíme. Mužstva nahoře jsou hodně vyrovnaná a budeme bojovat až do konce.“

Liberec se zlepšuje

Fotbalisté Liberce prokázali, že jdou výkonnostně nahoru. Vyhráli potřetí z posledních čtyř ligových kol. „Tři body jsou odměnou za obětavost a pracovitost. Ve hře by se našly vady na kráse, ale celkově jsme zápas zvládli,“ řekl trenér Josef Petřík. Do utkání nezasáhl útočník Kerič, byť figuroval v zápise mezi náhradníky. „Ještě není zdravotně úplně v pořádku. Přesto jsme ho dali na soupisku, abychom aspoň trochu postrašili soupeře,“ vysvětlil Petřík.

„Závěr byl hektický, povedlo se nám uhájit čisté konto. Kluci dobře skákali do střel,“ líčil Zbyněk Hauzr.

Vítězný gól vstřelil z penalty záložník Bořek Dočkal: „Na penaltu se nikdo z mužstva moc nehrnul, ale věřil jsem si na ní. Prostě jsem si vzal balón a nechtěl jsem, aby na nás byla vidět nějaká nerozhodnost, že se dohadujeme. Jsem rád, že jsem penaltu proměnil, byla to moje  první v lize. Určené hráče na pokutové kopy nemáme, protože jsme je nekopali asi rok a půl. Takže je ani nezkoušíme na tréninku.“

Reklama

Související témata: