Hlavní obsah

VIDEO: Plzeň popáté za sebou nevyhrála, s Budějovicemi jen remizovala

PLZEŇ

Fotbalisté plzeňské Viktorie remizovali s Dynamem České Budějovice 0:0, a v lize tak čekají na vítězství již pět zápasů. Navíc na výhru nedosáhli ani v posledních dvou vystoupeních v Ondrášovka Cupu. Plzeň si v kombinované sestavě nedokázala poradit s dobře organizovanou defenzivou Dynama a v závěru utkání navíc mohla přijít o všechny body, když v dobré pozici vypálil hostující Volešák těsně vedle.

Článek

Domácí kouč Vrba šetřil před středečním semifinálovou odvetou Ondrášovka Cupu s Olomoucí pětici hráčů základní sestavy včetně zraněných kapitána Horvátha a nejlepšího střelce Bakoše. Navíc postrádal vykartovaného stopera Bystroně. Trenér Jihočechů Šilhavý naopak postavil nejsilnější možnou základní jedenáctku, protože tým potřebuje každý bod k záchraně.

Značně obměněná plzeňská sestava zahájila utkání aktivněji a v 8. minutě jí mohl zajistit vedení Rezek, jehož střela z hranice šestnáctky jen těsně minula pravý horní roh Kučerovy branky. Po rohovém kopu Petržely už musel českobudějovický brankář zasahovat, když reflexivně vyrazil Jiráčkovu hlavičku z bezprostřední blízkosti. Hosté spoléhali především na standardní situace a po přetaženém centru Otepky ve 20. minutě domácí brankář Daněk jen s obtížemi vytěsnil Horejšův nebezpečný pokus hlavou.

Za chvíli se dostal k zakončení z otočky Volešák, mířil však pouze do náruče připraveného Daňka. Oba týmy ve středu pole vsadily na pětičlennou záložní řadu, a tak se hra odbývala většinou v tomto přehuštěném prostoru. O něco nebezpečnější směrem dopředu zůstali domácí. K zakončení povedeného centru Petržely z pravé strany ale chyběly ve 32. minutě na malém vápně nabíhajícímu Rezkovi centimetry. O čtyři minuty později utancoval v pokutovém území obránce Žižku Petržela, v jasné gólové příležitosti ovšem vypálil nad.

Před koncem první půle ještě vystrašil Kučeru ranou z třiceti metrů po trestném kopu Lecjaks, který těsně minul levou tyč.

Po přestávce tempo viditelně opadlo a hosté téměř rezignovali na ofenzivu. S překonáním jejich hluboko zataženého obranného bloku měli ve finální fázi nepřesně kombinující domácí velké problémy. Po hodině hry se odhodlal k dalekonosné střele Rajtoral, zamířil však nad branku nudícího se Kučery.

Pasivní Dynamo mohl potrestat v 75. minutě hlavou Rezek, přesný centr Ševinského ale poslal vedle. V závěrečné desetiminutovce se hosté před Daňkem připomněli. Otepkův střílený přímý kop z velkého úhlu plzeňského gólmana nepřekvapil a nekrytý Volešák po přiťuknutí Otepky minul v největší šanci Jihočechů z hranice šestnáctky pravou tyč.

Viktoria Plzeň - Dynamo České Budějovice 0:0
Rozhodčí: Adámek - Chytil, Vysloužil. ŽK: Hudson, Meszároš (oba Budějovice). Diváci: 2430.
Plzeň: Daněk - Ševinský, Hájovský, Rada, Lecjaks - Petržela (70. T. Krbeček), Kolář, Rýdel, Jiráček (84. Darida), Rajtoral (62. Limberský) - Rezek. Trenér: Vrba.
České Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Žižka, Krob - Hudson, Benát (77. Riegel), Černák, Otepka, Volešák (90+1. Mezlík) - T. Sedláček (80. Meszároš). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: