Hlavní obsah

Západočechům upřeli rozhodčí v Brně dva góly

BRNO

Fotbalisté Brna vyrovnali v zápase Gambrinus ligy s Plzní v poslední minutě řádné hrací doby na 2:2 a ukončili tak sérii pěti porážek v řadě. Západočeši naopak protáhli šňůru ligových duelů bez výhry na šest, ale mohou si stěžovat na hrubé chyby sudích, kteří jim za stavu 1:2 neuznali kvůli domnělým ofsajdům dva regulérní góly.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba

Článek

„Budu se na to muset podívat v televizi, ale stejně s tím nic nenaděláme. Vinu musíme hledat především sami v sobě. Měli jsme buď jednobrankové vedení udržet, anebo skórovat z některé další nadějné akce. Měli jsme jich hodně,“ tvrdil plzeňský záložník Daniel Kolář.

„Pokud televizní záznam skutečně prokázal, že oba góly měly platit, tak se pochopitelně rozhodčí a asistent dopustili chyb. Tím je ovšem nehodnotím, pouze to konstatuji,“ vzpomněl si trenér Plzně Pavel Vrba na zákaz vyjadřování se k výkonům sudích v den utkání. Také on připustil, že si jeho celek může za ztrátu dvou bodů sám. „Minimálně čtyřikrát či pětkrát jsme mohli i tak náš náskok zvýšit,“ souhlasil s Kolářem.

Brněnský kouč Miroslav Beránek si prohlédl videozáznam hned po střetnutí. „Plzeň skutečně dala regulérní branky,“ potvrdil sportovně. Zároveň složil sobotnímu soupeři velkou poklonu. „Západočeši byli zřejmě nejlepším mužstvem, jaké u nás na jaře hrálo. Skoro ve všem nás předčili a vytvořili si obrovské množství šancí. Naše defenziva nebyla vůbec dobrá,“ měl jasno.

O tom, že Brňané poprvé od 24. března brali aspoň bod, rozhodl chvíli před koncem zkušený záložník Richard Dostálek. „Naběhl jsem si do šestnáctky, kde jsem tušil propadlý balón. Ještě jsem si míč trochu přistrčil a pak už bylo docela snadné poslat ho do sítě,“ líčil. Dostálek věřil, že plichta s Plzní nakopne Brňany do zbývajících tří ligových kol. „Já totiž hrozně nerad prohrávám a šňůra nevydařených zápasů mě strašně štvala. Hned ve středu hrajeme zase doma a vítězstvím nad střížkovskou Bohemkou si musíme aspoň trochu udobřit fanoušky,“ předsevzal si Dostálek.

Reklama

Související témata: