Hlavní obsah

Demonstrace fanoušků Baníku proti stěhování do Vítkovic proběhla v klidu

OSTRAVA

Tři a půl tisíce fanoušků Baníku se v neděli v 16 hodin sešlo na demonstraci, aby dalo najevo svůj kategorický nesouhlas se stěhováním zamilovaného klubu do Vítkovic. Akce na Masarykově náměstí v centru Ostravy proběhla v klidu, po necelé půlhodině se průvod odebral na Bazaly, kde v 18.25 má začátek očekávaný šlágr 27. kola Gambrinus ligy Baník-Sparta.

Foto: Aleš Krecl

Fanoušci Baníku manifestovali v Ostravě proti stěhování do Vítkovic.

Článek

„Bazaly, Bazaly!“, anebo „Svinov, Svinov!“ skandovali účastníci demonstrace. Žádají zastupitele města, aby co nejdříve začali s výstavbou nového stadionu, který by měl vyrůst v městské části Svinov. Do té doby, než bude postaven, fanoušci požadují, aby Baník dále hrál na Bazalech.

Tento požadavek může splnit jedině majitel ostravského klubu Tomáš Petera tím, že nechá na Bazalech vybudovat vyhřívání hrací plochy. Na stadionu bez tohoto zařízení se už v nové sezoně nesmí hrát. To ale přijde na patnáct až dvacet milionů korun.

Městský stadion ve Vítkovicích vyhřívanou hrací plochu sice má, ale i velké problémy. Největší v kapacitě. Prvoligové zápasy v příští sezoně by tam mohlo shlédnout maximálně šest tisíc diváků, protože ochozy proti hlavní tribuně budou v přestavbě, aby stadion vyhovoval mistrovství Evropy atletů do 23 let v červenci příštího roku.

Problémy jsou ale i se zamýšlenou stavbou nového stadionu. Dosud není s konečnou platností rozhodnuto kde bude stát a též financování stavby.

Reklama

Související témata: