Hlavní obsah

Příznivci Bohemians 1905 dnes protestovali proti opuštění Ďolíčku

PRAHA

Přibližně dvacet fanoušků Bohemians 1905 se dnes odpoledne shromáždilo před radnicí Prahy 10 na protest proti tomu, že příštích pět let musí jejich fotbalový klub hrát v sousedním, slávistickém Edenu, protože jeho vlastní stadion nesplňuje prvoligová kritéria. Demonstranti rozvinuli transparent a asi po hodině se vydali směrem ke stadionu Bohemians 1905 v Ďolíčku. Cestou několikrát zastavili provoz ve Vršovické ulici.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Maskot fotbalistů Bohemians 1905 zdraví fanoušky

Článek

Protestní pochod příznivců Slavie a Bohemians se konal už v sobotu a policie při něm zadržela 16 fanoušků. Jednoho z nich už obvinila z násilí proti úřední osobě. Dnes se akce obešla bez incidentů.

Demonstraci příznivci vršovického klubu připravovali už od úterý prostřednictvím internetu na sociální síti Facebook. Před vršovickou radnicí se shromáždili kolem 16:30, nikoho z představitelů obvodu však neoslovili. "Čekáme, co se bude dít," řekl ČTK místostarosta Bohumil Zoufalík. Na fanoušky dohlíželi dva strážníci.

Hlouček pak rozvinul transparent v zelenobílé barvě Bohemians 1905 s nápisem "Eden ne!" Vzápětí se vydal Vršovickou ulicí směrem k Ďolíčku a účastníci skandovali heslo "Ďolíček nedáme!" Nedaleko stadionu pověsili transparent na restauraci U tří soudků a všichni vešli dovnitř.

Fotbalisté Bohemians 1905 v sobotu odehráli poslední zápas na svém tradičním stadionu v Ďolíčku, příštích pět let budou nastupovat v Edenu. Oficiálním důvodem stěhování je to, že Ďolíček nesplňuje prvoligová kritéria. S přemístěním klubu nesouhlasí fanoušci Bohemians 1905 ani Slavie.

Už v sobotu večer se asi 300 fanoušků Slavie vydalo po zápase v Edenu směrem k Ďolíčku. Protože hrozily střety obou táborů, policie zatarasila křižovatku Vršovické a Obloukové ulice a obě skupiny oddělila. Fanoušky Slavie se podařilo vytlačit. Ti se podle policie poté rozprchli a při odchodu poškodili vršovickou radnici. Poté zůstalo na místě ještě asi 200 příznivců Bohemians 1905, které policisté museli několikrát vytlačovat z Vršovické ulice.

Reklama