Hlavní obsah

Švancara zničil dvěma góly Teplice a vítězství slavil se synem Danielem

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Zničil Teplice dvěma góly a při odchodu ze hřiště si užil pět minut před koncem mohutného aplausu zaplněných tribun. Útočník fotbalistů Slovácka Petr Švancara se hlavní měrou zasloužil o tříbodový zisk svého týmu v zahajovacím duelu nového ročníku Gambrinus ligy.

Článek

„Předvedli jsme výborný týmový výkon. Skláním se před skvělou hrou našich obránců, kteří Teplické skoro k ničemu nepustili. Navíc stačili ještě podporovat útok,“ pochvaloval si zkušený forvard Švancara, který po vystřídání strávil zbytek střetnutí na tribuně se synem Danielem v náruči. Po závěrečném hvizdu s ním slavil i na hřišti.

„Je mu tři a půl roku a pomalu začíná fotbal vnímat. Poprvé se byl na mě z Brna podívat. V hledišti seděla tentokrát celá moje rodina. O to větší mám radost, že se dařilo mně i mužstvu,“ zářil Švancara, který po obou trefách tradičně bavil diváky komickými kousky.

Utahoval si i ze svého spoluhráče Martina Kuncla, jenž parádní trefou z velké dálky zpečetil výhru Slovácka 3:0. „V autě cestou domů do Brna mu řeknu, že vstřelil gól roku. Bude ho to určitě něco stát,“ žertoval.

Švancarovo nadšení ostře kontrastovalo se špatnou náladou v teplickém táboře. „Jsem strašně zklamaný. Předvedli jsme nejhorší výkon za poslední dva roky, co jsem v Teplicích,“ ulevil si smutný trenér Severočechů Jiří Plíšek. „I ta nejlépe zvolená taktika je k ničemu, pokud hráči nedají do zápasu srdce a neodehrají utkání se stoprocentním nasazením. Slovácku stačila k úspěchu enormní bojovnost,“ tvrdil.

Teplický stoper Martin Klein kouči přizvukoval. „Nevím, proč jsme do střetnutí vstoupili tak vlažně. O přestávce jsme si to v kabině vyříkali, avšak k žádnému velkému zlepšení to nevedlo. Porazili jsme se vlastně sami. Třígólová prohra je pro nás obrovskou fackou. Musíme se z ní poučit a za týden ji vítězstvím nad Příbramí odčinit,“ měl Klein jasno.

V kabině Slovácka pro změnu krotil trenér Miroslav Soukup euforii. „Byl to teprve první zápas, musíme zůstat nohama pevně na zemi,“ varoval svoje svěřence před přehnaným optimismem. Obránce Martin Kuncl si liboval, že premiérový úspěch dodá jeho celku sebevědomí. „Uděláme teď všechno pro to, abychom na něj v dalších utkáních navázali,“ plánoval.

Kuncl i Švancara se už těšili na další střetnutí na Spartě. „Na jaře jsme tam vysoko podlehli, teď bychom měli uhrát proti obhájci titulu mnohem lepší výsledek,“ tvrdili shodně. Podle Soukupa se ovšem nesmějí jeho hráči ohlížet na porážku mistra v Hradci Králové. „Asi tam sehrálo velikou roli nováčkovské nadšení domácích. Sparta je ale nesmírně kvalitním mužstvem a o to větší bude mít motivaci napravit klopýtnutí v Hradci v duelu s námi. Určitě však budeme chtít odehrát na Letné dobré střetnutí,“ předsevzal si Soukup.

Reklama

Související témata: