Hlavní obsah

Doplatili jsme na pasivitu, litoval v Jablonci Večeřa

JABLONEC

Neúspěšnou obnovenou premiéru na lavičce fotbalistů Brna zažil trenér Karel Večeřa. Byť jím vedený tým sahal v Jablonci po remíze, nakonec odjížděl s prázdnou po porážce 0:1.

Článek

„Byli jsme potrestáni za pasivitu ve druhém poločase. Doplatili jsme na jeden úsek, kdy jsme nedokázali udržet míč a dostali jsme se zbytečně pod tlak. V něm jsme inkasovali rozhodující branku. Pokud tým chce získat venku aspoň bod, musí klíčové okamžiky zvládat lépe,“ uvažoval brněnský kouč.

Přitom Zbrojovka vstoupila do utkání celkem dobře. „Snažili jsme se být aktivní a velkou šanci měl Rabušic, který ale neprostřelil brankáře Špita. Jablonec se postupně zvedl a dobře kombinoval. První krok v lize nám nevyšel, a tak nezbývá, než se nachystat na příští utkání s nováčkem z Ústí,“ mínil Večeřa.

Záložník Tomáš Polách opouštěl hřiště se svěšenou hlavou. „Musím souhlasit s trenérem, že náš výkon se odvíjel od neproměněné šance Rabušice. Jablonec měl pak asi optickou převahu. A dostali jsme laciný gól po standardce, která rozhodla. Domácí byli nakonec důslednější,“ bilancoval dění na trávníku.

Stoper Jan Trousil rovněž litoval obdrženého gólu. „Do té doby jsme drželi nadějný stav. Poté už bylo těžké s tím nepříznivým vývojem něco udělat. To by musela přijít nějaká náhoda, abychom vyrovnali. Ale je to začátek a z výsledku neděláme tragédii. Musíme pokračovat v nasazení a bojovném stylu,“ tvrdil fotbalista, který byl v prvním poločase ošetřován po tvrdém nastřelení míčem.

„Do šance se dostávali Lafata a Pavlíkem, a tak jsem věděl, že musím proti nim vyběhnout. Nestačil jsem dát do rány ani ruku, takže to pořádně bolelo. Ale byl to jen vyražený dech. Pak jsem dostal i do hlavy, ale na to jsem za těch třináct let ve vrcholovém fotbale zvyklý,“ povídal Trousil.

Reklama

Související témata: