Hlavní obsah

Pecka jen nahrával, šatnu si nespletl

MLADÁ BOLESLAV

Žádný velkolepý návrat na místo činu se nekonal. Luboš Pecka se netrefil, nevrátil se jako kanonýr na půdu fotbalové Mladé Boleslavi, kde si kdysi vydobyl pozici elitního střelce. Ale s novými spoluhráči v budějovickým dresu mohl po remíze 1:1 jásat.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Luboš Pecka už dres Mladé Boleslavi neobléká

Článek

„Nehráli jsme dobře, ale bod jsme urvali,“ poznamenal s dávkou spokojenosti útočník, který před třemi lety byl nejlepším střelcem ligy. V dresu Boleslavi, jíž patřil ještě před pár týdny.

Ale teď  už přispěl k zisku Jihočechů. I když sám do sítě nepálil. Náramně přesně ovšem vyslal do gólové akce svého spoluhráče Benáta. „Viděl jsem ho, tak jsem to zkusil dát a vyšlo to,“ liboval si dvaatřicetiletý mazák z hrotu budějovického týmu.

Sváděl souboje s protřelým matadorem druhé strany Petrem Johanou, novicem v boleslavské sestavě. Ale i na řadu jemu dobře známých tváří narazil. „Ale komunikoval jsem jen s Tomášem Janíčkem, jinak nebyl čas,“ líčil  Pecka.

Nijak ho nezaskočilo, že v Boleslavi musel do jiné šatny než na jakou byl zvyklý. „Na druhé straně jsem se nikdy nerozcvičoval, ale lavičku ani šatnu jsem si nespletl,“ říkal dále s úsměvem. „Dal jsem si pozor, abych nedopadl jako nedávno Kysela, když proti Bolce hrál se Slavií,“ připomněl svého bývalého spoluhráče, který pomýlen po vystřídání zamířil do nepravých míst.

Jen málo útočné aktivity nakonec stačilo hostům k potěšení. Z domácích příležitostí se ujala jediná - Ivo Táborský otvíral skóre. „Chtělo to ale střílet ještě víc a být důraznější, jde nám o fanoušky, doma se nám nedaří,“ posteskl si autor trefy, kterou zasadil týmu, za nějž kdysi též nastupoval.

„Do Budějovic nejezdi,“ hrozil naoko směrem k němu kapitán Jihočechů David Horejš, který byl pilířem obrany. A za ním se ještě tyčil téměř nepřekonatelný gólman Pavel Kučera. „Pár ostřejších slov o přestávce to vyřešilo. V kabině bylo dusno. Řekli jsme si, že horší už to být nemůže a začali jsem druhou půli líp. Z ojedinělé akce jsme dali na 1:1. Máme bod, i když domácí měli hodně šancí,“ liboval si brankář.

Reklama

Související témata: