Hlavní obsah

Příbramský kapitán Huňa si pochvaloval mladíka Jurdíka

TEPLICE

Fotbalisté Příbrami zaskočili Teplice na jejich hřišti, když o svém vítězství v druhém ligovém kole rozhodli dvěma góly už v prvním poločase. Severočeši po druhé porážce v soutěži klesli na poslední příčku tabulky, což se vzhledem k jejich ambicím nečekalo.

Článek

K hrdinům utkání patřil příbramský kapitán Daniel Huňa, který vstřelil druhou a nakonec rozhodující branku Středočechů. „Myslím, že jsme se na zápas velmi dobře připravili. Navázali jsme na dobrý výkon z předešlého kola proti Ostravě. A jsem hlavně rád, že vezeme body z venku,“ těšil se zkušený útočník.

„Vážím si přihrávky na Jurdíkův gól i svojí trefy na 2:0. Jurdík je pro mě zajímavým hráčem nejen svým mládím, ale i hrou. Pokyny plní na sto procent, a to se mi líbí,“ povídal Huňa, který se po vystřídání Klesy přesunul z útoku na pravý okraj středové řady. „Pár utkání jsem už na tomto postu odehrál. Po žluté kartě jsem byl vyhecovaný, ale zvládl jsem to. Když budeme takhle dál pracovat jako tým, můžeme porazit každého. Máme čtyři body a na to se dá stavět,“ tvrdil příbramský lídr.

„Za první poločas jsme si vítězství zasloužili. Věděli jsme, že na teplickou obranu platí rychlý útok. Pak nás soupeř zatlačil, ale nedovolili jsme mu vyrovnat,“ ohlédl se za bitvou trenér hostí Martin Hřídel.

Teplické rozčarování

Na teplické straně panovalo rozčarování. „Po debaklu 0:3 na Slovácku prožíváme další velké výsledkové zklamání. V prvním poločase jsme měli dost možností ke vstřelení branky, ale k prosazení nám chyběl daleko větší důraz,“ mínil trenér Jiří Plíšek. „A nechali jsme si dát dva laciné góly po trestuhodném podcenění situace. Musí přijít kroky, které mužstvo proberou,“ zamýšlel se kouč.

V teplické brance nastoupil poprvé na podzim Martin Slavík. „Že budu chytat, jsem se dozvěděl uprostřed týdne. Prohráli jsme si to již v prvním poločase. Někdy se to tak stane. Během dvou zápasů jsme dostali pět gólů a to není nic příjemného. Musíme se z toho dostat sami. Jiná cesta nevede, než bojovat a jezdit po zadku. Každý si musí sáhnout do svědomí, kde jsou chyby,“ rozebíral Slavík.

Stoper Martin Klein kroutil hlavou: „Dostáváme hloupé branky a těžko se na góly nadřeme. Drželi jsme sice balón, ale to bylo všechno. K ohrožení soupeře jsme se nedostali. Za stavu 0:2 jsme se zvedli, ale to už bylo pozdě. Co se děje, to si musíme vyříkat v šatně. Rozebrali jsme si už zápas na Slovácku, ale výsledek v podobě porážky je stejný. Když nám to fotbalově nejde, musíme hrát na krev.“

Reklama