Hlavní obsah

Boleslav si rvala vlasy. Obránci zcepeněli a Chramosta si říkal: Je to v pytli

PRAHA

Boleslavští obránci takřka zcepeněli a Stanislav Vlček rozhodl. První vítězství Slavie v tomto ročníku fotbalové ligy bylo na světě. „Sehráli to výborně, my čekali na píšťalku,“ vracel se k rozhodující situaci v 75. minutě pokořený gólman Středočechů Miroslav Miller.Po Kiselem bleskově rozehraném přímém kopu ze strany inkasoval z hlavy nehlídaného útočníka červenobílých gólman Středočechů mezi nohama.

Článek

Boleslavští si mohli rvát vlasy. Pár desítek vteřin před tím mohli sami jít v Edenu do vedení. Jan Chramosta se dostal sám před Vaniaka... A namířil vedle.

„Říkal jsem si, že je to v pytli,“ komentoval klíčové sekundy celého utkání, kdy nejprve domácím fandům trnulo, aby záhy propukli v jásot. „Někdy to tam spadne, někdy nevyjde nic. Nikdo mi ale nic v kabině neříkal, sám vím, že se to musí dávat,“ lamentoval dál mladičký útočník.

Záhy byl střídán. „Samozřejmě bych byl raději zůstal na hřišti a napravil to, ale změna už byla připravená,“ pravil.

„´Chram´ to měl dát, mohli jsme vést 1:0 a bylo by to jiné. „Asi je to tím, že nehrává teď v základu, je to o psychice,“ přemítal o střelcově selhání boleslavský gólman. „Šancí si moc nevytvoříme, musí se to proměnit,“ říkal dále.

Sám si nevyčítal nic. „Vlček byl blízko, tři metry předem mnou, bylo to o štěstí, jestli mě trefí. Poslal mi to do nohy a od ní to šlo do brány,“ líčil brankář zklamaně.

Zkamenělým obráncům moc do řeči nabylo. Adrian Rolko jen mávnul rukou a mizel z dohledu novinářů. Přitom Boleslavští tušili, že to v Synot Tip Aréně bude proklatě těžké.  „Bylo nám jasné, že Slavie už musí vyhrát, měla jen dva body, 0:0  by ale bylo spravedlivé,“ posteskl si nakonec brankář.

Reklama

Související témata: