Hlavní obsah

Koubský dostal pecku na solar, sudí pískl a mladoboleslavský kouč cítil v Edenu křivdu

PRAHA

Křivdu cítil, ale umně ji maskoval. A dost dlouho ....I proto se mladoboleslavský kouč Karel Stanner raději rozpovídal o neproměněné šanci mladého Chramosty za bezgólového stavu, která výsledek ligového duelu v Edenu ovlivnila a dojem z vystoupení jeho svěřenců proti Slavii zkreslila, i proto se raději otřel o své střídající hráče, od nichž čekal víc. Přesto se nakonec neudržel!

Foto: René Volfík, ČTK

Útočník Slavie Jakub Hora si kryje míč před mladoboleslavským Davidem Brunclíkem.

Článek

Inkriminovaná situace třináct minut po přestávce skutečně gólem zaváněla a v řadách Středočechů křivdu vyvolala.

Slavistický stoper Koubský dostal balónem pecku na solar a jako podťatý se skácel k zemi. Odražený míč doputoval v šestnáctce k mladoboleslavskému Chramostovi, jemuž se nabízela ohromná příležitost vyškolit veterána ve slávistické bráně Vaniaka.

Jenže v momentě, když se už chystal ke střele, zazněla píšťala sudího Drábka, která jeho akci utnula.

„Byl to hodně necitlivý verdikt. Míčem nastřelený Koubský nebyl zraněn natolik, aby nějakých patnáct vteřin nevydržel. Chramosta mohl jít sám na bránu,“ neudržel se a nakonec přece jen pocit křivdy ventiloval mladoboleslavský trenér Karel Stanner, kterému ostatně dalo za pravdu i dění na trávníku.

Knokautovaný Koubský se zvedl ze země a ve hře pokračoval.

Trenér Mladé Boleslavi Karel Stanner udílí pokyny.foto: Právo/Petr Hloušek

Zmiňovanou příležitost Stanne mladému útočníkovi samozřejmě vyčítat nemohl, ovšem nepřesnou hlavičku deset minut po přestávce a hlavně pak zmařenou šanci v 72. minutě, kdy se Chramosta řítil sám na Vaniaka a bránu zase netrefil, mu neodpustil a vyhnal ho z placu.

„Kdyby dal gól, rozehráli bychom partii k našemu vítězství,“ byl si jistý.

„Opravdu to byl  asi rozhodující moment,“ musel uznat i domácí kouč Karel Jarolím. „A to jsme o síle a kvalitní hře mladé Boleslavi směrem dopředu věděli, přesto jsme jí zaváháním obrany takovouto příležitost nabídli.“

Smutní fotbalisté Mladé Boleslavi. Zleva: Alex Mendy, Jan Chramosta a Marko Djalovič.foto: Právo/Michaela Říhová

Nakonec ovšem mohl Jarolím spálenou šanci hostů pustit z hlavy, neboť jeho tým zásluhou Vlčka přece jen vítězný gól dal a první tři podzimní body získal. „Vyplatilo se nám, že jsme neotvírali hru a byli trpěliví, i když výhru jsme si protrpěli až do konce. V závěru se totiž mohlo přihodit mnohé. Naštěstí jsme drama ustáli a dvě remízy z venku potvrdili výhrou,“ ulevilo se Jarolímovi.

Reklama

Související témata: