Hlavní obsah

Ústecký Doležal před derby: Čekám aspoň osm tisíc diváků

ÚSTÍ NAD LABEM

Pikantní nádech bude mít pondělní severočeské prvoligové derby mezi fotbalisty Ústí nad Labem a Teplic. V roli domácího celku nastoupí Ústečtí, přestože se zápas uskuteční na teplickém stadiónu. Nejzkušenějším hráčem nováčka je klíčový záložník Michal Doležal, který hostuje v Ústí právě z Teplic.

Foto: fkusti.cz

Záložník Michal Doležal je nejzkušenějším hráčem ústeckých fotbalistů.

Článek

Jak se těšíte na souboj o ligové body se svým kmenovým klubem? Určitě to bude pro ústecké hráče zážitek. Zvlášť pro ty, kteří působili v Teplicích. Věřím, že zápas bude správně vyhecovaný. Očekávám větší návštěvu, než bývá na teplickém stadiónu obvyklé. Doufám, že přijde aspoň osm tisíc diváků. Nižší návštěva by mě zklamala. Vždyť podobné střetnutí obou oddílů v první lize se nikdy v minulosti nehrálo.

Nehrozí přemotivovanost ze strany Ústí? Přece jen je to velké derby... Snad ne. Oba celky mají dost zkušených hráčů, nejsou tam žádní záludní. Předpokládám, že to bude férově vedené utkání.

Jak se vůbec cítíte v ústeckém dresu? Šel jsem do klubu pomoci k záchraně. Derby bude pro mě prestižní, ale ve svých třiatřiceti letech nemusím nikomu nic dokazovat.

Na hřišti se nejspíš potkáte v roli soupeřů se svým bývalým dlouholetým spoluhráčem a kamarádem Pavlem Verbířem. Jak to berete? Ve středu jsme spolu byli skoro celý den a o zápase jsme se hodně bavili. Dělali jsme si legraci, že si budeme navzájem nahrávat, ale myslím si, že na to nedojde (úsměv).

Co říkáte na odchod teplického Vachouška do Sparty? Jste rádi, že proti vám už nenastoupí? Štěpán asi udělal správné rozhodnutí, protože má šanci zahrát si v Lize mistrů. Tepličtí se ho jistě budou snažit nahradit, budou hrát jiným způsobem, takže se na to musíme připravit.

Hrál jste vůbec v lize někdy proti Teplicím? Asi před deseti lety při hostování v Hradci Králové. Nastoupil jsem v obou zápasech.

Zpět k nadcházejícímu mači. Kdo je favoritem? Asi Teplice, i když jsou v tabulce pod námi. Zkusíme je zaskočit bojovností. Potřebujeme dobře bránit.

Kolik zápasů vám chybí k dosažení třístovky startů v první lize? Ještě tři.

Reklama