Hlavní obsah

Plzeň jede! A chystá nepříjemnosti i Spartě

PLZEŇ

Ne že by se západočeské publikum kdovíjak rozohnilo, ale už samotný potlesk od jindy chladných diváků - s výjimkou nevelkého, ale stále více se rozjíždějícího kotle, - musel plzeňské fotbalisty hřát. A teď už pomalu myslí na Spartu. Na boj s mistrem. Snad i na pomstu za domácí Superpohár, jímž otevřeli celou soutěžní sezónu, v níž vedou ligu. A Slovácko v posledním zápase mohli porazit i více než 3:0.

Foto: Jakub Macháček, ČTK

Fotbalisté Plzně mají důvod k radosti, po pěti kolech se usadili na čele soutěže.

Článek

„Gól nás uklidnil,“ pravil domácí kouč Pavel Vrba k dalšímu zářnému kousku spolehlivého exekutora standardních situací - Pavla Horvátha. Ten elegantně odvětil na symbolické předzápasové ocenění: za vzornou reprezentaci města ho vyhlásili čestným sládkem pivovaru.

Západočeši dál vyráběli šance. Ovšem i hosté. Ticháček však až do zranění klíční kosti opět lapal skvěle. „Posledních dvacet minut první půle bylo nejlepšími chvílemi sezóny. Druhý poločas jsme ale začali lajdácky, dovolili jsme soupeři, aby se na nás dostával ze stran,“ viděl Vrba.

Milan Petržela z Plzně (vpravo) bojuje o míč s Vítem Valentou ze Slovácka.foto: ČTK/Petr Eret

„Nechtěl jsem tu bránit, zkusili jsme hrát otevřeně, to ale bylo naivní,“ usoudil po boji kouč hostů Miroslav Soukup. „Vina je tedy i na mně. 0:3 je pro nás nakonec přijatelné. Těžce se to hodnotí. Plzeň ukázala, že ne náhodou se jí daří. S kýmkoli hrajou, dávají minimálně dva góly, přehrávali nás po celý zápas, zní to divně, ale chci vyzdvihnout výkon Rezka a Koláře, na výsledku měli největší podíl,“ pravil Soukup.

Proti Spartě budou důslednější

„Rezek i Kolář vskutku předváděli, že jsou techničtí a rychlí. Jsem spokojen, že jsme vyhráli a potvrdili body i góly z Hradce. Byla ovšem také hluchá místa, věci, které byly špatně, před Spartou si je rozebereme, doufám, že budeme důslednější než dnes,“ vzhlížel Vrba už ke šlágru příštího kola.

„Máme dost bodů na to, abychom byliv klidu, zkusíme něco uhrát,“ podokl střelec Jan Rezek, který ještě mohl rozhojnit své konto a upevnit pozici v čele tabulky kanonýrů, v níž je těsně za ním mj. i sparťan Wilfried. I jejich souboj to bude v příštím kole.

Plzeňští doufají, že v dobře rozjeté lize nebudou sčítat ztráty. Ani personální. Ale hrozba tu je, nedohráli stoper Navrátil a brankář Ticháček. „První má stehy na čele, ale ne otřes mozku. Ticháček mířil na rentgen s klíční kostí, snad to bude jen pohmožděnina,“ přiblížil kusé zprávy od lékařů Vrba, jehož tým si nemusí dělat hlavu z účasti v pohárové Evropě, zato Letenské čeká náročných deset dnů, boj o Ligu mistrů se Žilinou. „Budeme chtít i na Spartě hrát fotbal, který je nám vlastní, netvrdím, že budeme tak aktivní jako doma. Ale věřím, že dokážeme zvolit takovou hru, abychom to Spartě znepříjemnili,“ dodal kouč Vrba.

Reklama

Související témata: