Hlavní obsah

Fotbal v Liberci oživí velkoplošná obrazovka

LIBEREC

Góly a další zajímavé momenty z probíhajících zápasů mohou ze záznamu přímo na stadiónu vychutnat fanoušci fotbalového Slovanu Liberec. Velkoplošná obrazovka, dosud jediná v první lize, jim začne sloužit při sobotním utkání s Českými Budějovicemi.

Článek

"Chceme, aby diváci v hledišti měli stejný komfort jako doma u televize a chodilo jich ještě víc. Naše průměrná návštěva je zatím kolem 5200 lidí," řekl ředitel Slovanu Libor Kleibl. Dění na hřišti bude snímat šest kamer - čtyři pevné a dvě pohyblivé. Momentky z klíčových situací se na obrazovce objeví okamžitě po jejich skončení.

Klub si však pohlídá, aby se na obrazovku nedostaly záběry, které by usvědčovaly rozhodčí z chyb nebo nějakým jiným způsobem podněcovaly vášně fanoušků. "Pokud padne třeba sporný gól z pozice zavánějící ofsajdem, pustíme záznam z kamery za brankou. Na něm diváci, hráči a ani rozhodčí postavení hráčů přesně nerozliší," upozornil mluvčí klubu Lukáš Váňa.

Zdravice fotbalových osobností

Obrazovka stojí v rohu stadiónu a podle Váni na ni budou vidět hůře pouze diváci z přilehlého sektoru E na hlavní tribuně. Premiérový sobotní program začne na obrazovce již hodinu před duelem s Českými Budějovicemi.

Fanoušky Slovanu na úvod pozdraví fotbalové osobnosti Nedvěd, Brückner, Štajner, Maier a Týce. Vedle sestřihu nejslavnějších libereckých zápasů a hitparády gólů Slovanu v pohárové Evropě se vždy objeví i šot z posledního vzájemného utkání se současným soupeřem týmu.

Životnost až 20 let

V přestávce dojde na opakování nejzajímavějších okamžiků z první půle, totéž připraví režisér po skončení zápasu. Na obrazovce poběží rovněž přímý přenos z tiskové konference s oběma trenéry.

Obrazovku o rozměrech 7,2x4,8 metru v hodnotě 13 miliónů korun chrání proti úderu míčem speciální lamely. Jsou u sebe tak natěsno, že drahé zařízení nelze rozbít ani kamenem. Obrazovka od firmy Panasonic vydrží až 20 let a funguje v teplotách od -35 do 85 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata: