Hlavní obsah

Baník se topí dál, podlehl Teplicím a prohrál počtvrté za sebou

PRAHA

Sedmé kolo fotbalové Gambrinus ligy pokračovalo po úvodním duelu Slavie s Olomoucí (1:1) dvěma sobotními zápasy. Hradec Králové nastoupil v Příbrami, která ukončila 492 minut dlouhé čekání na gól a vyhrála 1:0. Pád v tabulce plánoval zastavit ostravský Baník, bronzový tým minulé ligy, v souboji s probuzenými Teplicemi. Marně, hosté vyhráli 1:0. Baník si připsal čtvrtou ligovou porážku v řadě.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva brankář Baníku Vít Baránek, David Kalivoda z Teplic a ostravský Michal Frydrych.

Článek

Fotbalisté Příbrami vstřelili v první lize po 492 minutách gól a v duelu sedmého kola díky tomu udolali nováčka z Hradce Králové 1:0. První tři body v sezóně z domácího trávníku zajistil Středočechům v 81. minutě střídající Wágner.

Příbramští hledají v úvodu sezóny kanonýra. Gólově se do sobotního duelu prosadili jen ve druhém kole v Teplicích a s pouhými dvěma brankami byli nejméně produktivním týmem celé ligy. Střeleckou potenci se Středočeši pokusili zvednout angažováním útočníka Ibeho, který k Litavce zamířil na hostování ze střížkovských Bohemians Praha. Prokletí zlomil teprve Wágner, když už se zdálo, že zápas skončí bezbrankovou remízou.

V sobotu se chtěl probrat i ostravský Baník. V minulé sezoně až do úplného závěru bojoval o titul, ale nyní má na kontě jediné vítězství. Domácí duel s Teplicemi na tom nic nezměnil. Naopak, Baník prohrál i čtvrtý ligový zápas za sebou. Po vyřazení z Evropské ligy s běloruským Mogilevem upadl ostravský tým do krize. V tabulce má na 14. místě jen pět bodů, stejně jako nováček z Ústí nad Labem.

To Teplice již zapomněly na špatný ligový start. Plíškův tým vyhrál poslední tři zápasy a posunul se již na 4. místo před Spartu. Baník sice na Bazalech vyvinul v závěru utkání velký tlak, Severočechy však bravurními zákroky podržel brankář Grigar.

Program 7. kola
Pátek
Slavia - Olomouc 1:1
Branky: 57. J. Černý - 79. Hubník
Sobota
16:00Příbram - Hradec Králové 1:0on-line
Branka: 81. Wágner
18:00Ostrava - Teplice 0:1on-line
Branka: 46. Mareš
Neděle
15:00Jablonec - Slováckoon-line
15:00Ústí n. L. - Bohemians 1905on-line
17:00Č. Budějovice - Plzeňon-line
17:00Mladá Boleslav - Liberecon-line
Pondělí
18:00Brno - Spartaon-line

Reklama