Hlavní obsah

Král střelců minulé sezóny Ordoš: Na tribuně jsem nervózní, kopu lidi kolem sebe

V minulém ligovém ročníku nastřílel olomoucký Michal Ordoš (27) dvanáct branek a v pondělí převzal cenu Klubu sportovních novinářů ČR pro krále střelců. Po zranění břišního svalu se pomalu chystá k návratu na ligové trávníky, ale honit svého klubového kolegu Michala Hubníka ani plzeňského Jana Rezka, kteří už dali šest branek, prý nebude...

Foto: Jan Tauber

Olomoucký útočník Michal Ordoš (vpravo) přebírá od zástupce Klubu sportovních novinářů Karla Felta cenu pro krále střelců.

Článek

Budete stíhat unikající střelce, spoluhráče Hubníka plzeňského Rezka, kteří už dali šest branek?

Bylo by to hodně těžké, je dohánět. Navíc oni mohou přidat ještě další branky. Až se vrátím na trávník, spíš budu pomáhat Michalu Hubníkovi, aby cena pro nejlepšího ligového střelce zůstala v Olomouci. Jen bychom na té trofeji přepsali jméno...

Cena je originál ze skláren Moser, není putovní...

To je fajn, tak mi zůstane! Já si jí moc vážím, protože to je ocenění mojí práce, kterou jsem odvedl a za góly, které jsem nastřílel. Samozřejmě velký podíl na ní mají i moji spoluhráči, takže jim patří můj dík.

Kdy předpokládáte návrat na ligové trávníky?

Měl jsem trhlinu v břišním svalu, léčí se to pomalu, ale už jsem začal běhat. V průběhu týdne bych chtěl přidat míč. V první řadě musím dohonit veliké tréninkové manko a fyzickou kondici. Když půjde všechno hladce, mohl bych být během čtrnácti dnů připravený do hry.

Takže trenér Psotka už s vámi může počítat...

S tím návratem to asi nebudu mít tak jednoduché. Mužstvo hraje perfektně, máme výsledky, není důvod sahat do sestavy.

Boj o základní sestavu určitě předem nevzdáte...

To v žádném případě! Jakmile budu mít natrénováno, o místo v základní sestavě se porvu a věřím, že se do ní probojuji.

Jste na tribuně hodně nervózní?

Hrozně. Kopu lidi kolem sebe, jak zápasy prožívám a střílím na bránu.

Když se rozhlédnete po sestavě, říkáte si pro sebe, koho byste mohl na hřišti nahradit?

To je těžké, mančaft fakt dobře šlape. Teď je zraněný Radim Kučera. To je asi jediné místo, které je relativně volnější (smích)... Ale vážně. Útok hraje perfektně, středová řada také, vždyť i tak výborný záložník, jako je Tomáš Hořava, chodí z lavičky. Šest postů v záloze a útoku je dobře obsazených, což mě nepřekvapuje. Čekal jsem, že Sigma bude hrát nahoře.

Reklama

Související témata: