Hlavní obsah

Brankář Vaniak si pod lízátky vychytal místo ve slávistické sestavě v derby

HRADEC KRÁLOVÉ

Diváků plno, góly ale pod malšovickými lízátky v ligovém duelu Hradce se Slavií žádné. Fotbal nijak oslnivý a nakonec smír. Martin Vaniak v bráně Pražanů ničil v posledních sekundách královéhradecké střelce. Famózně vyrazil Chlebonouvu hlavičku, po níž už hlediště explodovalo... Předčasně. Vaniak neprůstřelnost udržel a řekl si tak o místo ve slávistické bráně i pro derby se Spartou, jež se hraje v příštím kole.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Martin Vaniak podržel Slavii i v Hradci Králové.

Článek

„Naše šance jsme nedali. Výsledek je  spravedlivý, už kvůli tomu závěru. Vždyť jsme to klidně mohli ztratit všechno,“ hodnotil slávistický hrdina posledních sekund Vaniak duel na půdě ligového nováčka, v němž Pražané remizovali.

Kotal zklamaný i zlobící se

Zklamání, ale i zloba bobtnaly v domácím týmu. „Mám divné pocity. V Příbrami jsem prohráli gólem z ofsajdu. V neděli byl jasný faul Koubského na Pavla Černého, to viděli všichni tady a určitě i v televizi. Případné vedení by ovlivnilo průběh zápasu, v minulosti  jsme ho neztráceli,“ říkal Václav Kotal, kouč domácích, kteří si na domácí půdě dokázali poradit coby nováček s Jabloncem, ale i s mistrovskou Spartou. Další pražské S ovšem v tomhle kole nezlomili.

Jarolím uznal: Vaniak nás podržel

„Věděli jsme, že Hradec je doma silný, připravili jsme se na to. V závěru Martin nás podržel, bod je zisk,“ oddechl si kouč slávistů Karel Jarolím  po závěrečném hvizdu. Domácí hlavně ze standardních situací hrozili. „Bylo to nebezpečné,“ podotkl Vaniak.  Ještě drsnějšímu ataku v podobě penalty nakonec nemusel čelit. „Černý to udělal šikovně, nevím ale jestli se to mělo pískat,“ krčil rameny.

Podle všeho si vychytal místo pro další kolo - derby se Spartou. „Myslím, že bych příště měl nastoupit,“ měl z výkonu dobré pocity Vaniak, dříve ovšem často zaskočený nečekanými rošádami trenéra Jarolíma mezi tyčemi. „Už od prvního vyhazovu to beru s nadsázkou, může se stát cokoli,“ pravil.

Reklama

Související témata: