Hlavní obsah

Řepka prodává před derby pásku, kterou mu disciplinárka vzala

PRAHA

Čert aby se v letenských kapitánech vyznal. V sobotu vede fotbalisty Sparty proti Jablonci s páskou na rukávu brankář Jaromír Blažek, ve čtvrtek je už zase proti Palermu kočíruje stoper Tomáš Řepka. Vzhledem k disciplinárnímu trestu pro řízného obránce to však jinak nejde. Sparta má v každé soutěži jiného kapitána a proti Slavii si v pondělním derby v Edenu převezme pásku zase Blažek.

Foto: sparta.cz

Tomáš Řepka podepisuje fanouškům svůj sparťanský dres s číslem dvě.

Článek

Paradoxy provázejí celou kariéru letenského bouřliváka, teď jen Tomáš Řepka přidal další. Poté, co plivl na Volešáka ze Slovácka, nesmí do konce roku vykonávat ve fotbalové Gambribus lize funkci kapitána. V týdnu před derby tedy začal svoji pásku alespoň prodávat pro charitativní účely. Pro mužstvo Sparty ostatně kapitánem zůstává dál a v Evropské lize tak může vystupovat oficiálně i na hřišti.

Největší hvězda domácí soutěže představila svoji kolekci oblečení a suvenýrů. Fanoušci si mohou pořídit triko ze speciální edice, exkluzivní kšiltovku či hrnek. Na autogramiádu, kterou Řepka zahájil prodej oblečení a suvenýrů, dorazily stovky fanoušků.

Mezi prvními, kdo si pořídil černé tričko s výraznou dvojkou a fotografií řízného obránce, byl Řepkův kamarád a spoluhráč Bony Wilfried. „To si kupuješ na spaní, abych byl pořád s tebou alespoň na fotce?“ utahoval si z mladíka z Pobřeží slonoviny jeho zkušenější parťák. „Neeee, v tom budu chodit v kabině a na soustředění,“ smál se Bony.

Útočník Bony Wilfried oblékl mezi prvními tričko svého kapitána...foto: sparta.cz

Stoper se inspiroval v zahraničí

Kromě fotografií, plakátů, dresů a triček podepisoval Řepka právě i svoji kapitánskou pásku. Stála 200 korun a výtěžek z jejího prodeje půjde nadaci Rakovina věc veřejná, s níž „Řepa“ dlouhodobě spolupracuje. Zároveň poputuje na konto nadace také 5 procent z ceny každého produktu exkluzivní série. „Jsem rád, že jsme touto kolekcí udělali fanouškům radost… Zároveň jsme přispěli na velmi potřebnou věc. Díky za každý suvenýr, který si naši příznivci koupí,“ řekl po autogramiádě Řepka.

Jeho kolekce zatím čítá pět produktů. Konkrétně se jedná o módní polotriko, fanouškovské triko, kšiltovku, hrnek a kapitánskou pásku. Kolekce je v prodeji ve fanshopu Sparty a také v internetovém eshopu. Zájem o kolekci ze strany fanoušků byl už při spuštění prodeje mimořádný. „Mám zkušenosti i ze zahraničí, kde takové kolekce slavily velký úspěch. Jsem rád, že je to i u nás. Je to přínos pro fanoušky i pro klub,“ dodal muž nosící na dresu číslo 2 a hlavní hrdina nové kolekce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články