Hlavní obsah

Střídající Stráský byl vyloučen po devatenácti sekundách na hřišti

TEPLICE

Neuvěřitelně krátkou dobu pobyl na trávníku při ligovém zápase Ústí nad Labem - České Budějovice v Teplicích hostující útočník Tomáš Stráský. Sotva vystřídal Luboše Pecku, hned se vracel zpátky do kabin. Byl totiž po pouhých devatenácti sekundách pobytu na hřišti vyloučen. A to byla největší zajímavost z duelu, který skončil remízou 1:1.

Foto: David Veis, ČTK

Petr Benát (vlevo) a Tomáš Stráský z SK Dynamo se radují z remízy 2:2 v utkání 13. kola první fotbalové ligy proti Slavi.

Článek

Co se vlastně stalo? „Po našem rohu mělo Ústí rychlý protiútok a já ve snaze zastavit hráče jsem mu chtěl vypíchnout balón. Bohužel se mi to nepovedlo a dopadlo to tak, jak to dopadlo. Moc dlouho jsem na hřišti nepobyl. Ani na minutu se to počítat nedalo,“ líčil Stráský.

„Prostě jsem chtěl akci přerušit. I když mám hlavně ofenzivní úkoly, byl jsem nejblíže u míče a rozhodl jsem se zasáhnout. Kuriózní je, že jsem byl na hřišti tak krátce a dostanu trest od disciplinárky pro příští zápas,“ uvažoval českobudějovický fotbalista. Jeho vyloučení za stavu 1:1 hodně poznamenalo závěr zápasu.

"Kdybychom hráli pořád v jedenácti, mohli jsme třeba rozhodnout. Takhle jsem vzal našemu mužstvu šanci. Kluci v kabině mi ale nenadávali. Spíš se mi smáli. Horší by to bylo, kdybychom po mém vyloučení prohráli. Asi by nějaká vina padla i na moji hlavu,“ pravil ještě Stráský.

„Když střídající hráč dá gól, říká se, že trenér měl šťastnou ruku. Nevím, jak nazvat tenhle krátký Stráského pobyt na hřišti. Ale nic jsem mu nevyčítal,“ komentoval vyloučení svého svěřence českobudějovický trenér Jaroslav Šilhavý.

Vrtělka: Po nikom jsem nešlapal

Ani Ústečtí ale neodehráli zápas v jedenácti hráčích, protože už v 76. minutě byl vyloučen záložník Vít Vrtělka. „Rozhodčí mi dal červenou. Myslel si, že jsem na někoho šlápl. Myslet si to může, to je jeho rozhodnutí. Ale nejsem blázen, abych po někom šlapal. Spadli jsme dva v souboji a snažil jsem se rychle zapojit do hry. Když je hráč pode mnou, může tam dojít ke kontaktu, ale úmysl v tom nebyl. Podle mě se sudí spletl. Každý občas udělá na hřišti chybu a platí to o rozhodčím i hráčích,“ vykládal Vrtělka.

„Výsledek je pro nás obrovskou ztrátou. Měli jsme vyhrát, protože jsme vedli a bohužel to skončilo remízou,“ netajil rozpaky střelec ústeckého gólu Michal Valenta. „Za stavu 1:0 jsme začali zbytečně kazit první přihrávky. Sami jsme se chybami dostávali pod tlak. To, že jsem dal gól, mě ani moc netěší,“ tvrdil ústecký stoper.

„Prosadili jsme se ze standarky, které trénujeme. Máme to tak secvičené dlouho a jen určujeme pořadí, kdo půjde na hlavičku jako první apod. Tentokrát jsem to vzal na sebe a vyšlo to. Jak jsem říkal, chtěli jsme tři body, jeden je v naší situaci málo. Teď jedeme do Hradce Králové a pak do Jablonce, takže nás nečeká nic snadného,“ dodal Valenta.

Reklama

Související témata: