Hlavní obsah

Žalostná koncovka nás stojí body, hořekoval ústecký Habanec

ÚSTÍ NAD LABEM

Do tíživé situace se dostali fotbalisté Ústí nad Labem. Jejich ztráta na posledním místě prvoligové tabulky se prohlubuje. Už činí čtyři body na čtrnácté a tudíž nesestupové místo. Těžce sérii nezdarů nese i trenér Svatopluk Habanec. Není se co divit, tým už osm kol čeká na výhru a z posledních tří zápasů si odnesl souhrnné skóre 3:11 a nezískal ani bod, což je alarmující.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Svatopluk Habanec si stěžuje na chabou koncovku

Článek

Co se vám honilo hlavou po porážce s Brnem 2:3?

Především jsem cítil smutek. Je to už opakující se věc našeho účinkování v lize. Vytváříme si až neskutečné množství gólových šancí, ale bohužel drtivou většinu z nich neproměňujeme. Žalostná koncovka nás stojí body. Strašně mě nebaví poslouchat názory, že se na naši hru dobře kouká, když máme po šestnácti kolech jen dvanáct bodů. Na tréninku na pilování koncovky pořád pracujeme, ale přenést to do zápasu je velkým problémem a pro hráče i překážkou.

Chybí vám typický střelec...

Podobné předpoklady by měl Veverka, který ale přišel v létě z Teplic ne zcela v ideálním zdravotním stavu. Naplno trénuje teprve měsíc. Proti Brnu dal první gól v lize, ale pořád je to málo. Jindráček se střelecky zatím neprosadil vůbec.

Jaká je atmosféra v týmu?

Byli jsme natěšení na zápas s Brnem, protože jsme před ním cítili příležitost k vítězství. Ale bohužel jsme už osm kol nevyhráli. A jsem zvědavý, co s mužstvem udělá ta poslední porážka. Určitě nejsme v dobrém rozpoložení.

V příštím kole hrajete v Liberci, který se pod novým trenérem Radou rapidně zvedl...

Liberec odehrál velice slušnou partii na půdě lídra z Plzně, ale jistě to není tým bez chyb. Pokusíme se je najít a sami se kiksů vyvarovat. Víme, že liberečtí Štajner s Keričem předvádějí výborný fotbal a uhlídat je nebude snadné.

Reklama