Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Plzeň 1:0Udatní klokani se postarali o senzaci a porazili Plzeň, šanci má druhá Sparta

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Trubila 1 : 0

PRAHA

Závěrečné 17. kolo ligového podzimu ve fotbalové Gambrinus lize začalo senzací. Bohemians 1905 jako teprve druhý tým dokázali v soutěži porazit Plzeň. O jediný gól utkání se postaral Bělorus Trubila, který v Bohemce hostuje ze Slavie. Zelenobílí tak paradoxně odskočili sešívaným na šest bodů. Zaváhání Plzně bude chtít využít druhá Sparta, která může v neděli stáhnout její náskok na čtyři body.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Zákrok brankáře Bohemians Radka Sňozíka při duelu s Plzní.

Článek

Hned v první minutě klokanu ukázali, že to proti lídrovi tabulky chtějí zkusit. Škoda sice úvodní šanci nevyužil, zboural však aspoň obránce Brezinského, který se jen těžko sbíral ze země. A druhá akce již domácím ve 4. minutě vyšla. Škoda obral o míč Radu, centr Štohanzla si zpracoval Trubila a přesnou střelou k tyči překonal Krbečka.

Plzeň zareagovala na šokující úvod tak, jak měla. Vrhla se do útoku. Třeba Rezek si naběhl za obranu a prudkou střelu z patnácti metrů tlačil ke vzdálenější tyči. Pozorný gólman Sňozík ránu vyrazil. Také klokani však dokázali předvádět další nebezpečné akce. Třeba na střílený Škodův centr Štohanzl na malém vápně jen o chloupek nedosáhl.

Favorizovaná Viktoria navíc narážela i na tradičně tvrdou hru klokanů. Štohanzl a Cseh již v první dvacetiminutovce viděli žlutou kartu. O napomínání si říkal také Kaufman, který ostře zajel do Rady, jehož odnesli k ošetření mimo hřiště na nosítkách. Plzeň dál tlačila, výsledkem byly jen přibývající rohové kopy. Až tři minuty před přestávkou se hosté radovali z vyrovnání. Marně. Horváth odcentroval na hlavu Brezinského, ten překonal Sňozíka - asistent rozhodčího však překvapivě zvedl praporek nad hlavu a gól kvůli spornému ofsajdu neplatil.

Ani tutovky Plzni k vyrovnání nestačily

Také druhý poločas začala Plzeň dobýváním domácí obrany. Bystroň hlavičkoval po přímém kopu Horvátha nad, Rezkův únik skončil jen jedním z celé řady rohových kopů. Rezkovu prudkou střelu z úhlu si Sňozík pohlídal. Domácím se otevíral prostor k brejkům, z nichž hrozil Škoda. Jeho chytrý lob přes Krbečka skončil na horní síti plzeňské branky. Velkou šanci Viktorie pak trestuhodně zahodil Brezinský.

V 79. minutě měl plzeňský Petržela šanci ještě tutovější, ani z malého vápna však nedokázal trefit branku... Z protiútoku mohli rozhodnout domácí, bombu Ibragimova stačil Krbeček s námahou vyrazit, podobnou práci měl s ránou Štohanzla. V nastavení pak měli další šance domácích Škoda a Štohanzl, na senzačním výsledku se ale už nic nezměnilo.

Vrba lituje, že lídr v závěru podzimu ztratil pět bodů

"Závěr podzimu nám vyšel famózně. Do formy se dostal útočník Škoda, oba stopeři i brankář Sňozík, takže jsme se i proti prvnímu celku ligy měli o co opřít. Nakopl nás Škodův souboj hned v první minutě, gól pak každého dostane nahoru. Měli jsme i potřebné štěstí a před hráči smekám, měli ohromnou vůli," básnil domácí trenér Pavel Hoftych.

Naopak Plzni se povážlivě drolí náskok, který byl v čele soutěže v jednu chvíli již 12 bodů. "Asi je dobře, že podzim končí, můžeme načerpat síly do zimní přípravy i do jara. V závěrečných dvou zápasech jsme ztratili pět bodů, což je ztráta obrovská. Utkání na Bohemians ovlivnil gól, který jsme příliš brzy inkasovali. V samotném závěru už to byl z naší straby chaos," kabonil se Pavel Vrba, kouč Plzně.

Bohemians 1905 - Viktoria Plzeň 1:0 (1:0)
Branka: 4. Trubila. Rozhodčí: Příhoda - Čecháček, Peřina. ŽK: Štohanzl, Cseh, Ibragimov - Kolář, Rajtoral. Diváci: 3578.
Bohemians: Sňozík - Cseh (46. Bartek), Lukáš, Nikl, Jindřišek - Štohanzl, Kaufman, Držík, Trubila - Ibragimov (81. Cissé), Škoda. Trenér Pavel Hoftych.
Plzeň: Krbeček - Rajtoral, Brezinský, Bystroň, Limberský - Rada - Petržela, Kolář (73. Ďuriš), Horváth, Jiráček (54. Bakoš) - Rezek (81. Milič). Trenér Pavel Vrba.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.