Hlavní obsah

Vrchní soud zamítl Čontofalského pohledávku vůči Bohemians

PRAHA

Vrchní soud v Praze ve středu zamítl pohledávku bývalého fotbalového brankáře FC Bohemians Praha Kamila Čontofalského ve výši tři a půl miliónu korun vůči jeho někdejšímu klubu, který se v únoru 2005 dostal do konkurzu. Zkrachovalý subjekt díky tomuto rozhodnutí umazal část svých závazků a podle majitele Michala Vejsady momentálně dluží věřitelům okolo 30 miliónů korun.

Foto: Archiv

Kamil Čontofalský ještě v dresu Bohemians

Článek

Čontofalský byl největším věřitelem v rámci přibližně šestnáctimiliónových fotbalových dluhů, kvůli kterým přišli tehdy druholigoví Bohemians Praha v letech 2004 a 2005 opakovaně o body v tabulce a posléze také o profesionální licenci. To znamenalo jejich pád do třetí nejvyšší soutěže ČFL.

Soud však nyní rozhodl, že Čontofalského pohledávka je neoprávněná. "Neuznal ji z toho důvodu, že nebyla řádně uzavřena smlouva, kterou museli podepsat dva lidé ze FC Bohemians Praha. Podepsal ji ovšem jen pan (dřívější vlastník Bohemians Pavel) Švarc," řekl ČTK Vejsada.

Na nesrovnalosti prý v roce 2004 opakovaně upozorňoval, svazová arbitráž přesto pohledávku slovenského brankáře uznala. "Tohle je průlomové rozhodnutí, protože za tuhle pohledávku nám v roce 2004 odebírali body," podotkl Vejsada.

Závazky vůči dalším věřitelům podle něj momentálně řeší soud. FC Bohemians Praha má dlužit mimo jiné také bývalým trenérům Zdeňku Hruškovi (507 000 korun) a Karolu Dobiašovi (459 000). "Další pohledávky jsou buď uznané, nebo se vede soudní spor," řekl Vejsada.

Středeční rozhodnutí Vrchního soudu znamená, že zkrachovalý subjekt snížil svůj dluh na fotbalových pohledávkách z původních přibližně šestnácti asi na třináct milionů. Dalších asi sedmnáct milionů dělají mimofotbalové závazky. "Celkově se to už oddlužilo asi o deset miliónů a v současné době se tak dluh pohybuje kolem 30 miliónů," přiblížil Vejsada.

Reklama