Hlavní obsah

Rezek s Horváthem si užili NHL, ale v Plzni je prý kotel lepší

PRAHA

Nezlákalo je moře ani hory, jejich první cesta v době volna po podzimní části první fotbalové ligy vedla na hokej. A rovnou do USA. Hráči Viktorie Plzeň Jan Rezek a Pavel Horváth vyrazili na slavnou NHL na pozvání obránce Montrealu Jaroslava Špačka.

Foto: www.fcviktoria.cz

Jan Rezek

Článek

„Dali jsme se dohromady v létě na jednom exhibičním fotbalovém zápase. On tam přijel hrát s hokejisty, bavili jsme se o NHL a říkal, že nám to zařídí,“ líčil Rezek.

„Původně jsme měli jet až příští týden, kdy hraje Montreal třikrát doma. Jarda by nás u sebe nechal spát, jenže jsme to museli změnit. Už jsem měl na tenhle týden zamluvené hory v Rakousku a Pavel taky něco má, tak to jeden náš kamarád z Plzně zařídil takhle,“ prozradil útočník ligového lídra.

Dort pro Špágra

Jako první vyrazili na zápas New Jersey–Montreal, který skončil vysokým vítězstvím hostů 5:1. „Fandili jsme samozřejmě Čechům z Montrealu a můžu říct, že hráli výborně: Špaček, Hamrlík i Plekanec tam patří k tahounům. Jarda Špaček hrál 801. zápas v NHL a před tímhle číslem už musí každý smeknout,“ říkal Rezek.

S triem hokejistů kanadského celku se setkali v den zápasu na hotelu. „Nechali jsme Špágrovi udělat dort a přivezli jsme mu ho. Pro mě osobně byl veliký zážitek sedět na kafi s takovými hvězdami NHL. S Pavlem jsme do té doby znali jen Jardu Špačka, ale i ostatní byli v pohodě,“ prozrazoval novopečený český reprezentant.

Původně s Horváthem zamýšleli, že by si ve fan shopu koupili dres New Jersey, ale nakonec od toho upustili. „Přece jen jsme po zápase ještě šli za našimi kluky z Montrealu a říkali jsme si, že by nám taky mohli dát přes hubu,“ tvrdil s úsměvem Rezek.

Atmosféra? Zklamání

Zklamala ho jen atmosféra. „Nebyl tam žádný kotel, skoro se nefandí. Jen když je nějaká šance, tak lidi zahučí. To v Plzni je to na hokeji bouřlivější,“ usmál se útočník. „Nebylo to ono i kvůli tomu, že mají halu pro dvacet tisíc lidí a byla zaplněná jen z poloviny. Ta návštěva mě maličko zklamala,“ dodal.

Dalším zápasem, který viděli, bylo newyorské derby mezi Rangers a Islanders v Madison Square Garden. „To bylo, co se týká atmosféry, podstatně lepší. Lístky nám sháněl obránce Rangers Michal Rozsíval. Rodinu měl v Česku, takže se nám po zápase mohl věnovat. Vzal nás na večeři, mohli jsme si pokecat. Bylo to prima,“ popisoval Rezek.

Kromě hokeje se stihli s plzeňským kapitánem a nerozlučným parťákem také proletět nad New Yorkem v helikoptéře. „Říkali nám, že je to neskutečný zážitek. Sice je na to šílená fronta, ale vystáli jsme si ji a vyplatilo se to,“ rozplýval se při vzpomínkách na výlet nad městem.

Zatímco Rezek se už v neděli vracel zpátky, aby s přítelkyní odjel na plánované hory, Horváth se ještě v New Yorku pár dní zdržel. „Kluci šli ještě na Rangers s Ottawou a na basket New York Knicks–Boston Celtics. Ale pro mě byly i ty dva zápasy NHL parádní zážitek a klidně bych si to někdy zopakoval,“ přiznal.

Reklama