Hlavní obsah

Trapp opouští Slavii a jde si pro titul do Plzně

Dlouho ve třetiligovém béčku nepobyl. Záložník Petr Trapp podle očekávání opouští fotbalovou Slavii a vrací se do Viktorie Plzeň, odkud do Edenu před dvěma lety přišel. Pětadvacetiletý hráč dal v listopadu ve Slavii výpověď, protože mu klub dlužil výplaty. Teď může svým přestupem sešívaným ve složité ekonomické situaci pomoci, podle odhadů za něj mohou vyinkasovat kolem čtyř miliónů korun.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Petr Trapp (vpravo) v souboji s jabloneckým Davidem Lafatou.

Článek

Nový rok zahájil Petr Trapp s béčkem Slavie, ve třetiligovém týmu však pobyl jen dva dny. „Chtěli jsme mu umožnit, aby trénoval, ale v áčku by to asi nebylo vhodné,“ poukázal kouč Michal Petrouš na to, že hráč dal klubu výpověď.

Situace se rychle vyřešila. Trappa si jako posilu pro jarní útok na titul vyhlédla Plzeň, odkud před dvěma lety do Prahy zamířil. „Ve středu po jednání vedení Slavie a Viktorie došlo k oboustranné dohodě o přestupu Petra Trappa do Plzně s termínem od 1. ledna 2011,“ oznámil tiskový mluvčí Slavie Ondřej Zlámal. Transfer potvrdil také plzeňský mluvčí Jaromír Hamouz. Trapp se má již ve čtvrtek zapojit do přípravy ligového lídra.

„Zástupci Slavie a Plzně se ohledně této záležitosti sešli vůbec poprvé a hned toto první jednání skončilo dohodou ke všeobecné spokojenosti všech zúčastněných stran,“ poukázal Zlámal.

Kluby se také domluvily, že další podrobnosti ohledně přestupu nebudou zveřejňovat. V zákulisí se spekuluje, že Slavia může za Trappa získat částku kolem 4 miliónů korun.

Defenzivní hráč přišel do Slavie v únoru 2009. V Gambrinus lize odehrál v červenobílém dresu 34 zápasů, ve kterých vstřelil 4 branky. V seóně 2008/2009 oslavil se Slavií v Edenu mistrovský titul.

Stoperské duo Slavie Kopic a Trapp v souboji se sparťanem Kadlecem.foto: Právo/Jan Handrejch

Vrba je nadšený, že posilu uvítá hned na začátku přípravy

Posilu s povděkem přivítal plzeňský trenér Pavel Vrba. „Jsem moc rád, že se přestup Petra Trappa podařilo dotáhnout do úspěšného konce. Zároveň je skvělé, že se s námi do přípravy zapojí již takhle brzy,“ pochvaloval si kouč. „Věřím, že Petr náš kádr dokáže rozšířit a zkvalitnit.“

Před navrátilcem tak je nová výzva. Místo o záchranu bude hrát na jaře o titul. „Je to vlastně chvilka, co mi volal pan Šádek s panem Chovancem, že se kluby domluvily," hlásil Trapp. „Jsem moc rád, že se to podařilo. Jdu do klubu, kde jsem prožil tři roky. Jako dnes vidím, když jsem předčasně odlétal ze soustředění s Viktorkou na Kypru. Opravdu jsem velmi potěšen a moc se na kluky těším." Mezi prvními gratulanty byl otec. „Volal mi tatí a také kamarád, který se to dočetl na internetu."

Již ve čtvrtek by se měl objevit na dopoledním tréninku. „Musím teď ještě vymyslet, jak si vyzvednu věci, které mám v Edenu."

Reklama

Související témata: