Hlavní obsah

Slávisté budou na Kanárských ostrovech trénovat standardky

PRAHA

Především na pilování herních a standardních situací se zaměří fotbalisté pražské Slavie na týdenním soustředění na Kanárských ostrovech, kam odcestovali v pátek v noci. Během herního kempu je čekají také dva přípravné zápasy s místními celky.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Michal Petrouš.

Článek

Trenér Michal Petrouš má k dispozici téměř celý kádr. V Praze zůstali kvůli zdravotním problémům pouze tři rekonvalescenti Bassirou Dembélé, Josef Kaufman a Riste Naumov.

"Soustředění maximálně využijeme pro tréninky na přírodní trávě. Zaměříme se na konkrétní herní situace, standardky a další činnosti," uvedl na klubovém webu slávistický kouč.

Po dvou přípravných duelech proti celkům z Kanárských ostrovů se Pražané příští neděli zúčastní oslav stého výročí vzniku Hajduku Split. Na hřišti chorvatského klubu, který byl založen v pražském pivovaru U Fleků, sehrají exhibiční zápas.

"Díky fotbalové historii a vzájemným vztahům mezi našimi kluby, a to zejména v době po založení Hajduku, kdy nám Slavia pomohla vybudovat základy našeho klubu, je pro nás výjimečnou ctí pozvat právě Slavii k výročnímu přátelskému zápasu," uvedl generální ředitel Hajduku Josif Grbič.

Reklama

Související témata: