Hlavní obsah

Nepříjemný soupeř, říká Kolář o Jihočeších, které Plzeň doma 13 let neporazila

PLZEŇ

Před týdnem doma ve šlágru jara porazili Spartu, tak proč by si fotbalisté Plzně neměli v páteční předehrávce 21. ligového kola poradit se zachraňujícími se Českými Budějovicemi... Tím spíše, že oba týmy v tabulce dělí třináct příček a 28 bodů. Jenže pozor, Jihočeši jsou pro ligového lídra jedním z nejméně oblíbených soupeřů. Viktoria je doma neporazila dlouhých třináct let.

Foto: Petr Horník, Právo

Daniel Kolář z Plzně (vlevo) bojuje o míč s Uzulmesem z Besiktase Istanbul v předkole Evropské ligy.

Článek

Jsou jasným favoritem, přesto se fotbalisté Plzně chystají na těžké utkání s houževnatým soupeřem. „Pokud mohu mluvit sám za sebe, rozhodně se nestane, že bych nějak Budějovice podcenil. Spíše naopak, čekám hodně nepříjemného soupeře a těžký boj. Věřím, že stejně tak se na to dívají i kluci. Byla by hrozná hloupost Budějovice podcenit,“ varuje Daniel Kolář v rozhovoru pro klubové stránky.

Co si autor deseti gólů v letošním ročníku vybaví, když se řekne Dynamo České Budějovice? „Hlavně pěkný stadión, Karel Poborský a houževnatý tým.“

Jihočeši mají především dobře propracovanou obranu. Pravidelně patří mezi týmy, které mají na svém kontě největší počet nerozhodných výsledků. S defenzivní taktikou zřejmě zamíří i do Plzně.

„Dá se čekat, že to asi tak bude, ale odpověď dá až samotné utkání. Určitě nás čeká těžký zápas, troufám si říci, že to nebude vůbec nic jednoduchého. Ze soupeře máme respekt, ale míč je na naší straně a my si s tím musíme poradit, pokud chceme něco dokázat,“ ujišťuje Kolář.

Daniel Kolář se raduje z gólu, který vstřelil Hradci Králové.foto: Právo/Jan Handrejch

Je třeba potvrdit výhru nad Spartou

Slovo titul nevysloví, i když vedoucí Plzeň má po vzájemném duelu náskok pěti bodů na druhou Spartu. Tlak v kabině Viktorie je tak přece jen menší.

„Osobně bych však byl nerad, kdyby úplně opadl. Porazit Spartu je určitě skvělé, ale bylo by hodně nepříjemné, kdybychom potom nějak hloupě ztratili body. Doufám, že s takovou motivací jako proti Spartě, budeme hrát i nadále.“

Páteční utkání ve Štruncových sadech je pro Viktorii posledním před reprezentační přestávkou. „Já bych raději hrál, klidně dva, tři zápasy týdně, ale tu přestávku chápu,“ říká Kolář.

Reklama

Související témata: