Hlavní obsah

Další ročník fotbalové ligy odstartuje až na konci července

PRAHA

Až o posledním červencovém víkendu odstartuje další ročník první fotbalové ligy. Nejvyšší soutěž tak začne o dva týdny později než v letošní sezoně. Na první ligové kolo sezóny 2011/2012 se tak půjde v sobotu 30. července. Kluby se na tom už dohodly a dnes o tom informoval i ředitel nejvyšší soutěže Ivo Lubas, který termínový kalendář týmům navrhl.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Na podzim se v české lize odehraje 16 soutěžních kol s tím, že první část Gambrinus ligy skončí o víkendu 26. a 27. listopadu. Pokud by se ale česká reprezentace objevila v baráži o postup na mistrovství Evropy, která se uskuteční 11. a 15. listopadu, posunul by se závěr podzimní části až na první prosincový víkend. Baráž je naplánována na termín, na který připadá i 14. ligové kolo.

EURO 2012 může ovlivnit začátek jara

Pokud by se národní tým probojoval na evropský šampionát v Polsku a na Ukrajině příští rok v červnu, ovlivnilo by to také začátek jarní části domácí soutěže. Její 17. kolo je na programu 25. a 26. února, ale liga odstartuje o týden dřív v případě postupu reprezentace na Euro. S tím souvisí i konec soutěže: původní plán počítá s tím, že závěrečné kolo připadne na poslední víkend v květnu, ale liga se uzavře o týden dřív, pokud reprezentace pojede na ME.

Jisté je, že 23. července se odehraje zápas o český Superpohár, v němž se podruhé v historii poměří vítězové ligy a Ondrášovka Cupu. Letošní mistr ligy vstoupí 12. nebo 13. července do 2. předkola Ligy mistrů a odveta se uskuteční o týden později. Ve 2. předkole Evropské ligy (14. a 21. července) se objeví třetí tým ligy, 3. předkolo Evropské ligy (28. července a 4. srpna) zajímá druhý tým nejvyšší soutěže a vítěze domácí pohárové soutěže.

Reklama