Hlavní obsah

Dluhy Slavie? Šplhají se ke 200 miliónům

PRAHA

Dluhy Slavie se pohybují kolem 200 miliónů korun. Deníku Právo to řekl dobře informovaný zdroj pod podmínkou zachování anonymity. Největší položkou je závazek vůči bývalému majiteli, společnosti ENIC, který činí 110 miliónů.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Fanoušci Slavie udělili majitelům klubu symbolickou červenou kartu.

Článek

Generální ředitel klubu Miroslav Platil oznámil, že Slavia dluží hráčům zhruba 10 miliónů korun, podle informací Práva je to však daleko víc. A další významnou pohledávkou jsou závazky vůči společnosti E Side, která je majitelem stadiónu v Edenu.

Klub údajně není schopen splácet vysoký nájem a snaží se najít společnou řeč se svým bývalým útočníkem Pavlem Kukou, který je novým ředitelem firmy E Side.

Pokud však do konce příštího týdne Slavia fotbalovému svazu nedoloží, že se s hráči i zaměstnanci vyrovnala, nedostane profesionální licenci a mohla by hrát nejvýš třetí ligu.

I svazový šéf Ivan Hašek připustil, že situace Slavie je kritická. „ Je tu reálná hrozba, že zmizí jeden z našich nejslavnějších klubů,“ řekl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.